sabe nieuwe openstelling per 31 mei

Publicatiedatum: 30 april 2021

Vanaf 31 mei a.s. kunnen veehouders en akkerbouwers weer aanspraak maken op een voucher voor gratis advies ter waarde van € 1500 via de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie, oftewel SABE. Ondernemers kunnen deze voucher inzetten voor onafhankelijk advies of scholing, op het gebied van onder andere stikstofemissie, precisiebemesting en bedrijfsplannen.

Net als bij de vorige openstelling in november vorig jaar, gaat de toekenning op volgorde van inschrijving. Na aanmelding is de voucher een jaar geldig.

Verdienmodellen

De SABE-vouchers zijn bedoeld voor verdiepende advisering op dezelfde thema’s als de openstelling in 2020, aangevuld met thema E4: verdienmodellen. In dit thema gaat het om het versterken van het inkomen. Wanneer u bijvoorbeeld wilt weten wat omschakeling naar biologisch, of deelname aan een concept of keurmerk kan betekenen of wanneer er plannen zijn om een tweede tak te beginnen door producten zelf te gaan verkopen, dan kan de SABE-voucher hiervoor ingezet worden.    

Bekijk alle thema's 


BAS-adviseurs

Voor het verzilveren van de vouchers dient de adviseur ingeschreven te staan in het zogenoemde BAS-register. Adviseurs van DLV Advies die de SABE-thema’s oppakken zijn op alle onderdelen van de SABE-regeling gecertificeerd en ingeschreven in het BAS-register van de Vereniging voor Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB). 

Voorwaarden

Voor deze nieuwe openstelling zijn er 4.200 vouchers beschikbaar. Ondernemers die bij de eerste ronde een voucher toegekend hebben gekregen, kunnen niet meer deelnemen aan deze nieuwe openstelling. De toekenning gaat op volgorde van binnenkomst en loopt van 31 mei t/m 31 augustus 2021.

Aanmelden

Op de eerste dag van intekening op 31 mei 2021 waren er al zoveel aanvragen ingediend dat de openstelling dezelfde dag is gesloten door RVO. U kunt zich voor deze openstelling niet meer aanmelden. 
 

 

'In vijf jaar tijd wordt alles anders'

"Deze maand heb ik een aantal leuke bijeenkomsten gehad rondom het wijzigen van mijn rol in het bedrijf. Bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd...

Lees verder

Strengere eisen Beter Leven keurmerk 2025: ga er constructief mee aan de slag

Per 1 januari 2025 worden de eisen voor het Beter Leven keurmerk in de varkenshouderij aanzienlijk aangescherpt. Voor deelnemers is het belangrijk om nu...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden