Aanpassingen en aanvullingen in de Gecombineerde Opgave
Met ingang van 2025 worden er diverse aanpassingen en aanvullingen doorgevoerd in de Gecombineerde Opgave (GO) in combinatie met het Gemeenschappelijk...
Lees verderTijdens de Boer on tour mestverwerking van 21 juni zijn er verschillende mestverwerkingstechnieken te bekijken die geschikt zijn voor het verwerken van rundvee- én varkensmest. De Micro Vacuüm mestscheider van Keydollar is ook te zien tijdens deze dag. Drijfmesttechniek.nl, de leverancier van Keydollar mestscheider, zal op de locatie van Groot Zevert in Beltrum deze mestscheider verder toelichten.
De Micro Vacuüm van Keydollar separeert fosfaat uit varkensmest en uit dunne fractie van andere mestsoorten. Dit is mogelijk door het combineren van een vacuüm-techniek gecombineerd met een ultra fijn filter. In varkensmest worden fosfaatgehaltes gereduceerd tot 0,9 g/kg. Bij andere mestsoorten kan de separator worden ingezet als vervolgstap op een standaard mestscheider. Deze nieuwe techniek is gepatenteerd en dusdanig uniek dat behaalde resultaten vergelijkbaar zijn met die van een centrifuge of een decanter. Met de Micro Vacuüm wordt fosfaat op een voordelige manier gesepareerd, waardoor je meer mest kwijt kunt per hectare grond.
De belangrijkste kenmerken van de Micro Vacuüm zijn:
Yke Roelevink, mestbewerkingspecialist bij Drijfmesttechniek.nl, geeft aan dat de vraag naar mestscheiders die dunne fractie kunnen scheiden toeneemt. “De grootste kostenpost van het afzetten van drijfmest zit in fosfaat- en stikstofgehaltes in de drijfmest. Door deze gehaltes te verlagen kan er binnen een bedrijf aanzienlijk worden bespaard op de afzetkosten van drijfmest. Voorheen was het alleen maar mogelijk om deze waardes te behalen met een centrifuge of een decanter.”
Benieuwd of de Keydollar Micro Vacuüm past binnen uw bedrijfvoering om de mestafzetkosten te verlagen? Kom naar de Boer on tour mestverwerking op 21 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur in Beltrum. Bekijk het volledige programma of meld u direct aan voor deze dag.
Met ingang van 2025 worden er diverse aanpassingen en aanvullingen doorgevoerd in de Gecombineerde Opgave (GO) in combinatie met het Gemeenschappelijk...
Lees verderVanaf januari 2025 worden alle landbouwbedrijven verplicht om 'aanvullende gegevens' over 2024 in te dienen. "Dit betekent dat niet alleen...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.