Start SDE+ 2016 op 1 maart

Publicatiedatum: 27 januari 2016

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? De SDE-subsidie 2016 (Stimulering Duurzame Energieproductie) maakt de investering rendabel. De eerste openstelling start al op 1 maart en sluit op 31 maart 2016.

Eerder kans op een subsidie

Voor het gebruik van zonnepanelen is de SDE-subsidie interessant voor bedrijven met een grootverbruikersaansluiting (>3x 80 Ampère) of een energieverbruik van 100.000 kWh per jaar.  De maximale SDE-bijdrage voor een zonnepanelen-installatie met een vermogen van 200 kWp op basis van 950 vollasturen komt op € 15.960,- per jaar. Met een looptijd van 15 jaar betekent dit een subsidiebedrag van maar liefst € 239.400,-. Als ondernemer wordt u uitgedaagd om de subsidieaanvraag onder het basisbedrag in te dienen. Door onder het basisbedrag in te dienen maakt u eerder kans op een subsidie. Vanaf 2016 is dit zelfs mogelijk door met eenheden van 0,1 eurocent onder het basisbedrag in te dienen. 

SDE kort samengevat

•    Eén budget plafond van € 8 miljard voor SDE+ 2016.
•    Twee gefaseerde openstellingen, waarvan de eerste start op 1 maart en sluit op 31 maart 2016.
•    Mogelijk om met eenheden van 0,1 eurocent onder het basisbedrag in te dienen.
•    Een maximum basisbedrag per techniek met een totaal maximum van 0,150 €/kWh.
•    Looptijd van 5,8,12 of 15 jaar, afhankelijk van de technologie.

DLV Advies berekent uw rendement uit zonnepanelen maar ook uit mest(co-)vergisting. Het minimale rendement wat u wilt behalen en het beschikbare budget bepalen het instapmoment voor de SDE-aanvraag. 

Overweegt u te investeren in zonnepanelen? DLV Advies helpt u graag met een rendementsberekening, offertevergelijking, subsidieaanvraag of een all-in service. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met Stijn haarhuis of Joan van den Heuvel.

Webinar monomestvergisting

Monomestvergisting (biogas uit mest) is een essentiële schakel in de energietransitie en zal een sleutelpositie gaan innemen binnen de kringlooplandbouw....

Lees verder

Wat zijn kansen van mestvergisting bij kassen?

Mestvergisting bij een glastuinbouwbedrijf, het lijkt zeer kansrijk. Toch stuurt overheidsbeleid niet echt aan op levering van warmte en CO2 uit deze opkomende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden