Subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ verlengd

Publicatiedatum: 30 oktober 2015

Bijna alle provincies verlengen de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De regeling die vanaf 2013 is opengesteld liep 1 september 2015 af. Een groot deel van de provincies hebben hun budget niet volledig benut en verlengen de subsidieregeling met een jaar, of tot het budget op is. Het beschikbare budget verschilt per provincie. 

 

In onderstaande tabel is te zien in welke provincies een subsidieaanvraag in het kader van 'asbest eraf, zonnepanelen erop' op dit moment mogelijk is.

Provincie Open/gesloten Toelichting         
Groningen Open Aanvragen t/m 31 augustus 2016
Friesland Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016
Drenthe Open Aanvragen t/m 31 augustus 2016
Overijssel Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016
Flevoland Gesloten Geen budget
Gelderland Gesloten Mogelijk januari 2016 geopend
Utrecht Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016
Noord-Holland Gesloten Moet nog besluit nemen
Zuid-Holland Gesloten Mogelijk januari 2016 geopend
Zeeland Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016
Noord-Brabant Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016
Limburg Open Aanvragen t/m 31 oktober 2016


Enkel Flevoland heeft haar budget volledig benut. Flevoland is op zoek naar andere middelen om de regeling opnieuw te openen. De provincies Gelderland en Zuid-Holland hebben de subsidieregeling gesloten. De verwachting is dat zij deze in 2016 weer openen. Momenteel is nog geen besluit genomen in de provincie Noord-Holland over het verlengen van de stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

Bereken uw rendement

Investeren in zonnepanelen is de laatste jaren steeds interessanter geworden. De situatie op het boerenbedrijf is divers. Het is daarom verstandig om uw situatie objectief en onafhankelijk te laten bekijken en berekenen. DLV Advies beschikt over een rekenmodel waarmee het rendement berekend wordt mèt en zònder gebruikmaking van subsidies en fiscale regelingen. Wilt u weten wat het rendement van zonnepanelen in uw situatie is? Neem dan contact op met Ton van Esch, Joan van den Heuvel of laat hier uw gegevens achter.

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Zonnepanelenbezitters let op: SDE correctiebedragen 2023 vastgesteld

Veel ondernemers met zonnepanelen die deelnemen aan de SDE subsidieregeling kunnen alsnog SDE subsidie ontvangen over het afgelopen jaar. RVO heeft onlangs...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden