Goed sonderen bespaart geld
Bij het ontwerpen en bouwen van een fundering dient de draagkracht van de ondergrond goed in kaart gebracht te worden. Dit proces, bekend als sonderen,...
Lees verderVanaf maandag 25 mei 2020 kunt u subsidie aanvragen voor het onderzoeken en ontwikkelen van innovaties voor stallen.
“De focus ligt op de ontwikkeling van innovaties in nieuwe staltechnieken en stalaanpassingen, waarmee broeikasgasemissies of stalemissies bij de bron worden verminderd”, zegt Tom Ploeger, projectaccountmanager bij DLV Advies. “Daar denkt DLV Advies graag in mee. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de toepassing van een emissiearme vloer in een bestaande stal. Het gaat bij deze regeling om innovaties die nog niet onder de Rav (Regeling ammoniak en veehouderij) vallen.” Tot en met 2024 wordt twee keer per jaar de mogelijkheid geboden om deze subsidie aan te vragen.
De subsidieregeling ‘Subsidiemodules brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen’ (Sbv) bestaat uit twee modules: innovatie en investeringen voor veehouderijen. De innovatiemodule is gericht op het ontwikkelen van en onderzoek doen naar technieken of maatregelen om broeikasgasemissies of stalemissies te verminderen. Tevens is er aandacht voor dierenwelzijn, brandveiligheid en het economisch perspectief van de innovatie. Melkvee-, vleesvee-, varkens- en geitenhouders kunnen subsidie voor innovaties samen met een onderzoeksorganisatie aanvragen. Voor de openstelling van deze innovatiemodule is € 19,1 miljoen beschikbaar. Afhankelijk van veel verschillende factoren wordt 25 tot 80% van de investeringskosten gesubsidieerd.
Om een subsidie aan te vragen is het eerst van belang om een innovatie te kiezen die goed bij uw bedrijf past. “Daarna volgt de aanvraag van de subsidie, maar daarmee is het werk nog niet gedaan”, vertelt Tom. “Uiteraard moet de innovatie aangeschaft en gerealiseerd worden. Daarna volgen administratieve taken om de subsidie ook daadwerkelijk te ontvangen na aanschaf.” Wilt u meer weten over de regeling? Neem dan contact op met Tom Ploeger via 06 51 58 71 32 of t.ploeger@dlvadvies.nl.
In juli wordt de openstelling van de investeringsmodule verwacht. Deze module steunt agrariërs in het bekostigen van een staltoepassing en in het opvangen van tijdelijk inkomstenverlies door de omschakeling.
Bij het ontwerpen en bouwen van een fundering dient de draagkracht van de ondergrond goed in kaart gebracht te worden. Dit proces, bekend als sonderen,...
Lees verderDLV Advies is erkend partner van TUV Nord voor de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Voor klanten die het ontwerp en/of de bouwbegeleiding laten uitvoeren...
Lees verder
De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.