Subsidie op salmonellavaccin pluimvee

Publicatiedatum: 03 augustus 2021

Pluimveehouders die kippen tijdens de opfokfase vaccineren tegen salmonella enteritidis of typhimurium kunnen subsidie krijgen voor de kosten van de vaccindoses.

Landen van de Europese Unie (EU) bestrijden samen besmettelijke dierziekten en zoönosen, zoals salmonella. Elk jaar heeft Nederland hiervoor een programma met maatregelen.

Aanvragen van deze subsidie kan vanaf 1 juli 2021, 09:00 uur tot 31 januari 2022, 17:00 uur. Enkele voorwaarden zijn:

  • dieren staan in het Koppel Informatiesysteem Pluimvee (KIP);
  • vaccinatie vindt plaats tussen 1 januari tot en met 31 december 2021;
  • vaccinatie vindt één tot maximaal drie keer per jaar plaats;
  • de vaccins zijn geregistreerd in Nederland en dienen volgens bijsluiter ingezet te worden [artikel 2.19 van de Wet dieren].eHerkennig is nodig voor het aanvragen van de subsidie. Daarnaast kan de pluimveehouder een opfokorganisatie of andere vertegenwoordiger machtigen om de subsidieaanvraag in te dienen. Het machtigingsformulier is nu nog in pdf te downloaden. Vanaf volgend jaar is dat enkel nog digitaal mogelijk.

Sterkste Erf verkiezing 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien,...

Lees verder

Brandpreventie hoeft geen handenvol geld te kosten, het begint bij bewustwording

Als het gaat om brandveiligheid, ligt de veehouderij onder een vergrootglas. Boerderijbranden kunnen in korte tijd voor enorme financiële en emotionele...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden