Subsidie verbeteren waterkwaliteit

Publicatiedatum: 04 juli 2017

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft sinds 1 juni een subsidieregeling opengesteld voor ideeën voor het verbeteren van de waterkwaliteit in het landelijk gebied.

De regeling 'Samenwerken aan voldoende en schoon water in het landelijk gebied' biedt de mogelijkheid om subsidie te geven voor uitvoeringsmaatregelen. Veel maatregelen kunnen worden uitgevoerd op het boerenerf of op natuurterreinen. Denk hierbij aan het verbeteren van de sponswerking van de bodem, anders bespuiten van gewassen of het tegengaan van afspoeling van verontreinigende stoffen. Het is belangrijk dat de maatregel die je wilt toepassen is opgenomen in het werkprogramma Zoetwatervoorziening Oost Nederland of de BOOT lijst. 

De regeling bevat maatregelen rond de thema’s klimaatbestendigheid, zoetwatervoorziening en waterkwaliteit. De subsidie bedraagt 50% van de kosten, tot een maximum van € 25.000. De regeling staat open tot eind december 2017.

Om in aanmerking te kunnen komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het is belangrijk dat het idee werkelijk bijdraagt aan een betere beschikbaarheid van water of een betere kwaliteit van water.  

Wil je weten of dit iets voor jouw bedrijf kan zijn en heb je hier ideeën bij? Neem contact op met Tom Ploeger.

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Paul Bens stopt als directeur DLV Advies: ‘Zo’n groot concept had ik niet verwacht’

Per 1 juli treedt Paul Bens terug als directeur bij DLV Advies. Hij is al negentien jaar één van de eigenaren en voor de varkenshouderij...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden