Subsidies POP3 aangekondigd

Publicatiedatum: 30 september 2015

Tijdens de programmaperiode 2014-2020 ligt de uitvoering van het 3de Plattelands Ontwikkel Programma (POP3) bij de provincies. Dit betekent dat de invulling van de maatregelen per provincie anders kunnen zijn.

Tijdens de programmaperiode 2014-2020 ligt de uitvoering van het 3de Plattelands Ontwikkel Programma (POP3) bij de provincies. Dit betekent dat de invulling van de maatregelen per provincie anders kunnen zijn.

Algemene maatregelen POP3:

•           Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties;

•           Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen;

•           Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers;

•           Investeringen in infrastructuur voor de ontwikkeling, modernisering of aanpassing van landbouwbedrijven;

•           Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur, landschap en hydrologische maatregelen PAS niet-productieve investeringen water;

•           Samenwerking voor innovaties;

•           Samenwerking in het kader van het Europees Partnerschap voor innovatie.

Omdat de invullingen van de maatregelen per provincie anders kunnen zijn wordt hieronder ter verheldering de situatie in Noord-Brabant geschetst.

De provincie Noord-Brabant heeft een drietal subsidieregelingen aangekondigd in november. Het gaat hier om de Brabantse invulling van Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties.

Brabant vult deze in met ‘Kennisoverdracht bodem & water op landbouwbedrijven’. Voor het informeren van groepen landbouwer over innovaties die leiden tot minder grondstoffengebruik of zelfs het sluiten van nutriëntenkringlopen. Daarnaast wordt invulling gegeven aan de maatregel ‘Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen’. Voor investeringen in innovatieve systemen voor precisiebemesting waarbij innovaties op het landbouwbedrijf voor precisiebemesting gesubsidieerd worden.En de regeling ‘Samenwerking voor innovaties’ voor het praktijkrijp maken van innovaties gericht op duurzame productiesystemen, verdienmodellen en producten of diensten met toegevoegde waarden.

Heeft u plannen om te investeren in grond, gebouwen, machines en installaties of inhuur van (duurzaamheids)advies? Meld u dan nu aan. DLV neemt dan contact met u op zodra de subsidieregeling in uw provincie bekend is.

Neem voor meer informatie contact op met Anne-Marie van Hattem

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden