TVL Q3 opent eind augustus

Publicatiedatum: 19 augustus 2021

Ondernemers kunnen vanaf 31 augustus de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q3 2021 aanvragen. De regeling staat 8 weken open. Voor de land- en tuinbouwsector blijft de opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en onderhoud van gewassen.

TVL Q3 2021 opent op 31 augustus 08:00 uur en sluit op 26 oktober om 17.00 uur, geeft uitvoeringsorganisatie RVO aan. Ondernemers kunnen een aanvraag doen bij een minimaal omzetverlies van 30% en minimaal € 1.500 berekende vaste lasten per kwartaal (geen werkelijke vaste lasten). Het minimumsubsidiebedrag is € 1.500.

Bijna gelijk aan TVL Q2 2021

TVL Q3 blijft vrijwel hetzelfde als Q2. De RVO vergoedt in het derde kwartaal van 2021 100% van de berekende vaste lasten. Ondernemers kunnen, net als bij het tweede kwartaal, kiezen tussen twee referentieperioden.

Aanvullende voorwaarden

Mkb-bedrijven kunnen maximaal € 550.000 subsidie voor het derde kwartaal ontvangen. Grote ondernemingen kunnen maximaal € 600.000 ontvangen voor het derde kwartaal. In het tweede kwartaal was dit eenmalig € 1,2 miljoen. Deze aanpassing is het enige verschil ten opzichte van het tweede kwartaal. Startende ondernemers die voor 30 juni 2020 zijn ingeschreven in het Handelsregister van KvK kunnen eveneens TVL Q3 aanvragen.

Extra opslag voor de land- en tuinbouwsector

Voor de land- en tuinbouwsector blijft de opslag voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en onderhoud van gewassen. Deze opslag van 21% wordt opgeteld bij het percentage vaste lasten en komt bovenop de TVL-subsidie, met een totaal maximum van € 225.000 voor de gehele coronaperiode.

Heeft u vragen over de TVL-regeling of heeft u hulp nodig bij de aanvraag, neem contact op met onze adviseurs.

GLB bedrijfsplanvouchers t.w.v. € 7.500 opent op 5 juni

Wilt u omschakelen naar duurzame landbouw? Of staat bedrijfsovername op de planning en heeft u een bedrijfsplan nodig? Vanaf 5 juni opent de subsidie...

Lees verder

GLB-kennisvoucher opent 5 juni

Vanaf 5 juni a.s. worden de GLB-kennisvouchers opnieuw opengesteld uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Met deze vouchers ter waarde...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden