Veel animo voor SDE+

Publicatiedatum: 23 mei 2016

Dit voorjaar was een budget van € 4 miljard beschikbaar voor de stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+). In totaal is voor  € 8 miljard subsidie aangevraagd in 3.354 aanvragen.

Zonnepanelen populair in SDE+ 

Het merendeel van de aanvragen waren voor de plaatsing van zonnepanelen. In totaal zijn 3.104 aanvragen bij RVO ingediend voor zonnepanelen en 38 aanvragen voor mest-monovergisting (hernieuwbare warmte én WKK). Vorig jaar waren dit nog 506 aanvragen voor zonnepanelen en 13 aanvragen voor mest-monovergisting.

Inhoudelijke beoordeling SDE+

RVO zal de komende maanden de aanvragen inhoudelijk beoordelen op technische en economische haalbaarheid. Naar verwachting zal RVO tot en met juli nodig hebben om alle aanvragen te beoordelen. Daarna zal duidelijk worden aan welke aanvragen subsidie verleend wordt.

SDE+ in fases opengesteld

DE SDE+ wordt in fases opengesteld. In onderstaande tabel staat het aangevraagde subsidiebedrag per fase.

Fase Maximaal fasebedrag Aangevraagd budget Totaal aangevraagd budget
1 € 0,09 € 2.000 Miljoen € 2.000 Miljoen
2 € 0,11 € 2.900 Miljoen € 4.900 Miljoen
3 € 0,13 € 2.900 Miljoen € 7.800 Miljoen
4 € 0,15 € 400 Miljoen € 8.200 Miljoen

 

SDE+ najaarsronde 2016

In het najaar wordt de SDE+ opnieuw opengesteld. Binnenkort zal hier meer over bekend gemaakt worden. Bent u benieuwd naar het economisch rendement van duurzame energie op uw bedrijf in combinatie met  SDE neem dan contact op met Joan van den Heuvel (zuid en west Nederland) of Thijs de Jong (noord en oost Nederland) of mail uw gegevens.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden