Vergoeding varkensrechten saneringsregeling bekend

Publicatiedatum: 21 november 2019

Van 25 november tot en met 14 januari kunnen varkenshouders zich aanmelden voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Er is 180 miljoen euro beschikbaar voor de concentratiegebieden Zuid en Oost. De hoogte van de vergoeding voor het varkensrecht en die voor het waardeverlies van de productiecapaciteit zijn nu beide bekend. 

De vergoeding voor waardeverlies van de stallen etc. was al bekend. Nu is ook de vergoeding voor de varkensrechten medegedeeld. Voor varkenshouders in Zuid is dat € 151 per varkensrecht en in Oost € 52 per varkensrecht. De vergoeding per m2 staloppervlakte is gebaseerd op de leeftijd van de gebouwen. 

Bereken de waarde van uw stallen met de rekentool

De overheid beslist op basis van geurscore wie in aanmerking komt voor de subsidie. Bedrijven die de meeste geuroverlast veroorzaken, komen als eerste in aanmerking voor vergoeding. Er wordt gekeken hoeveel burgers er binnen een straal van 1 kilometer van het agrarisch bedrijf wonen. Naar mate er meer woningen liggen binnen die straal, zal de score stijgen. De minimale score om in aanmerking te komen voor de subsidie is 0,4. De inschatting van Marco Hol, Coördinator Schade Expertise bij DLV Advies, is dat er meer aanvragen zullen zijn dan dat er budget beschikbaar is. 

Bekijk de uitgebreide toelichting op de regeling door Marco Hol in onderstaande video van Nieuwe Oogst. Lees meer op de website van Nieuwe Oogst.

Meer informatie nodig?

Neem voor meer info contact op met een van de onderstaande DLV Advies adviseurs.

Lees ook Bedenktijd kopen met aanmelding sanering

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden