Volgorde deelname stoppersregeling bekend

Publicatiedatum: 17 maart 2017

RVO heeft een lijst bekend gemaakt waar op staat welke deelnemer aan de stoppersregeling wanneer kan deelnemen. De beschikkingen worden in de periode van 17 maart tot en met 28 april verstuurd. De dieren moeten binnen zes weken na de beschikking worden afgevoerd. Dit mag ook eerder gedaan worden.

Alle aanvragen stoppersregeling in behandeling

Eerder werd al bekend gemaakt dat alle mensen die zich aangemeld hebben voor de stoppersregeling mee kunnen doen. Hiervoor is het budget verhoogd van 12 naar 38 miljoen. Er zal nog één openstelling volgen. Deze wordt naar verwachting in mei opengesteld. De exacte openstellingsperiode, hoogte van het subsidiebedrag en de voorwaarden voor subsidie in deze tweede ronde zijn nog niet bekend.

Volgorde deelname stoppersregeling op basis van loting

RVO heeft een lijst met de volgorde van behandeling van de aanvragen bekend gemaakt. Deze lijst is door loting vastgesteld. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de beschikking verstuurd. In de hierboven genoemde lijst staat een indicatie van de week waarin de aanvragen een beschikking kunnen verwachten. De beschikkingen worden in de periode van circa 17 maart tot en met 28 april verstuurd. 

Gevolgen late beschikking stoppersregeling

edrijven die de beschikking op een later moment ontvangen hebben meer tijd om de dieren af te voeren. De dieren die voor subsidie in aanmerking komen moeten immers binnen zes weken na het ontvangen van de beschikking worden afgevoerd. De dieren mogen echter ook nu al (voor de beschikking) worden afgevoerd. 
Een nadeel bij een latere beschikking is, dat ook de vaststellingsaanvraag later kan worden ingediend. Dit betekent dat de subsidie later wordt uitgekeerd. Deelnemers die een liquiditeitsvoorziening nodig hebben, kunnen deze bij de deelnemende banken aanvragen nadat de vaststelling van de subsidie definitief is.

Stoppen, en dan?

Na het stoppen komt er veel op een ondernemer af. Van vragen over de financiële afhandeling, tot op een andere manier rendement uit de gebouwen halen, tot wellicht zelfs verkoop van de locatie. Voor deze en andere vragen kunt u terecht bij de specialisten van DLV Advies
 

GLB bedrijfsplanvouchers t.w.v. € 7.500 opent op 5 juni

Wilt u omschakelen naar duurzame landbouw? Of staat bedrijfsovername op de planning en heeft u een bedrijfsplan nodig? Vanaf 5 juni opent de subsidie...

Lees verder

GLB-kennisvoucher opent 5 juni

Vanaf 5 juni a.s. worden de GLB-kennisvouchers opnieuw opengesteld uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Met deze vouchers ter waarde...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden