Webinar over optimale voer- en wateropname in de zomer

Publicatiedatum: 15 juni 2020

De temperaturen lopen op en daarmee ook de kans op een mindere voer- en waterkwaliteit voor het melkvee. Al bij 21 °C kunnen koeien last hebben van de warmte met als gevolg dat de voerefficiëntie en wateropname onder druk komen te staan. Dan telt de kwaliteit dubbel.

Op 14 juli organiseert DLV Advies voor melkveehouders een webinar ‘Hoe zorg ik voor een optimale voer- en wateropname in de zomer?’. Middels de interactieve webinar krijgt u inzicht in maatregelen die u direct en eenvoudig kan treffen om de kwaliteit, en daarmee de voerefficiëntie en wateropname, op peil te houden in de zomer. De maatregelen focussen zich op fris en smakelijk voer aan het voerhek en een optimale wateropname door de koe. Op het programma staan: het gebruik en de werking van een broeiremmer in de kuil, voertijden en methoden om de waterkwaliteit te verbeteren.

Interactief webinar 14 juli

De webinar is live te volgen op 14 juli a.s. om 13:00 uur. Sprekers zijn Jeroen Veron, voer- en waterspecialist van MS Schippers en Edith Finke, specialist melkveehouderij bij DLV Advies. Deelnemers kunnen tijdens de webinar vragen stellen via de chat. Deelname is gratis na aanmelden. De webinar duurt maximaal 45 minuten.

Aanmelden

Bent u benieuwd welke maatregelen u direct en eenvoudig kunt treffen? Meld u aan voor de webinar ‘Hoe zorg ik voor een optimale voer- en wateropname in de zomer?’.

Aanmelden

Dit webinar is onderdeel van het project ‘Voorkomen is beter dan genezen’ waarin het verlagen van de infectiedruk door hygiënisch te werken centraal staat. DLV Advies voert het project, met inhoudelijke ondersteuning van MS Schippers en Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), uit in Limburg, Utrecht, Friesland en Drenthe. Het project is mede mogelijk door steun van de betreffende provincies en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Paul Blokker, projectleider.

 

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden