Webinar Winnen zonder Verliezen - over mestbewerking en benutting

Publicatiedatum: 10 maart 2023

Ter afsluiting van het project Winnen zonder Verliezen organiseren DLV Advies en FrieslandCampina samen een symposium over mestbewerking en benutting. Het symposium is een combinatie van een ronde tafel gesprek en een live webinar. Het gesprek wordt geleid door Harm Wientjes van DLV Advies, waarbij u als toeschouwer vragen kunt stellen over mestbewerking en benutting. U kunt deze uitzending volgen op woensdag 22 maart om 13.00 uur vanaf uw computer, tablet of telefoon.

In het project 'Winnen zonder Verliezen' is een groep veehouders samen gekomen om hun kennis over mestbewerking en benutting te delen. Deze veehouders zijn allemaal al op hun eigen manier bezig om mest te bewerken, zodat de mineralen uit mest beter benut kunnen worden.

Ronde tafel gesprek

Het gesprek wordt geleid door Harm Wientjes van DLV Advies. Aan tafel zitten:

Nico Verdoes, Wageningen Livestock Research
Nico zal ingaan op het project NL next level mest verwaarden, waarin voor de rundvee, varkens en kalversector verschillende stal/ bedrijfssystemen in zijn kaart gebracht op het gebied van emissies en financieel saldo.
 
Sanne Griffioen, FrieslandCampina

Sanne is director farm sustainability bij FrieslandCampina en zal ingaan op de verwaarding van verduurzaming op het boerenerf.
 
Eric Stiphout, POV
Eric zal als vice-voorzitter van de POV ingaan op wat hij als varkenshouder maar ook als belangenbehartiger belangrijk vindt als het gaat over het reduceren van de verliezen uit mest.

Gé Backus, Connecting Agri & food 
Gé is directeur bij Connecting Agri & Food en is deskundige op het gebied van beleid en doelvoorschriften.

U kunt zich inschrijven voor deze gratis webinar via onderstaande link.

Inschrijven webinar

Sterkste Erf verkiezing 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien,...

Lees verder

Brandpreventie hoeft geen handenvol geld te kosten, het begint bij bewustwording

Als het gaat om brandveiligheid, ligt de veehouderij onder een vergrootglas. Boerderijbranden kunnen in korte tijd voor enorme financiële en emotionele...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden