Ken jij je (juridische) risico’s?

Publicatiedatum: 31 augustus 2017

Ondernemen wordt steeds complexer, dat merken boeren ook. De regelgeving bijhouden staat laag op de prioriteitenlijst en ook alle (juridische) rompslomp rondom personeel, contracten en overeenkomsten hebben minder de aandacht. Met verstrekkende gevolgen als er bijvoorbeeld bij een controle blijkt dat er iets niet klopt of dat afspraken niet zijn nagekomen.

Agrarische Dagen Someren

Kom in gesprek met Boer & Wet tijdens de Agrarische Dagen Someren (ADS) op zaterdag 16 september tussen 11.00 uur en 17.00 uur én zondag 17 september tussen 10.00 en 17.00 uur op het evenemententerrein. En kom meer te weten over hoe (juridische) bedrijfsrisico’s geborgd kunnen worden.

Risico's in beeld

Aad & Diny van Leeuwen hebben een akkerbouw & varkenshouderij met kleinschalige en ondersteunende horeca in Nederweert en hebben middels een bedrijfsscan door Boer & Wet de risico’s in beeld laten brengen. 
Aad van Leeuwen: “Een tijdje geleden heb ik kennis gemaakt met Boer & Wet. Zij brengen de juridische risico’s in beeld en komen met een praktisch plan van aanpak. Op ons bedrijf hebben we al veel geregeld. Door ervaringen uit het verleden zijn wij kritischer geworden richting de partijen waarmee wij zaken doen. Om ons goed te laten adviseren laten wij ons bijstaan door onafhankelijke experts, zodat wij het beste advies krijgen voor ons bedrijf. Het gesprek heeft ons veel inzichten gegeven. Door eenvoudige tips toe te passen, kunnen we onze (juridische) risico’s net wat beter borgen.”

Plan van aanpak

Melissa van de Kam, klantmanager bij Boer & Wet: “Bij Aad en Diny van Leeuwen namen we de bedrijfsscan af. Met de scan nemen we een aantal onderwerpen onder de loep en aan de hand van de antwoorden praat je daar op door en kijk je naar de risico’s. Uit het gesprek met Aad en Diny kwam naar voren dat ze al goed over de risico’s hebben nagedacht. Door net even slimmer om te gaan met afspraken en deze schriftelijk te (laten) bevestigen, kunnen deze risico’s verder worden beperkt. In een plan van aanpak maken wij inzichtelijk welke punten goed geregeld zijn en welke nog aandacht verdienen.” 

Helpdesk

De medewerkers van Boer en Wet geven praktische tips over hoe een agrarisch ondernemer zaken aan kan pakken. Daarnaast is er de helpdesk die elke werkdag bereikbaar is om eerstelijns juridische vragen te beantwoorden. Zo kan in een vroeg stadium nog tot een oplossing gekomen worden. 

Samenwerking

Boer & Wet is een samenwerking van DLV Advies en Goorts + Coppens Advocaten en Adviseurs. Zij zorgen voor inzicht in bedrijfsrisico’s en  dat ondernemers bewust kunnen kiezen welke risico’s ze nemen en welke ze tot een minimum willen beperken.

Meer informatie

Meer weten over wat Boer & Wet voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met Marco Hol of Melissa van de Kam.

Schadepreventie helpt boeren uit de brand

Ondanks bestaande actieplannen, met als doel het aantal stalbranden en het aantal dieren dat daarbij om het leven komt aanzienlijk te verminderen, worden...

Lees verder

Impact van wateroverlast

In verschillende regio’s heeft de wateroverlast van afgelopen weken grote gevolgen voor mens en dier; ook agrarische ondernemingen kampen met flinke...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco