Newshttp://www.dlvadvies.nl/rss/newsNewsnl_NL2018-02-19<![CDATA[Hoe financier ik duurzame energie?]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/hoe-financier-ik-duurzame-energie/748

Duurzame energie is hot! Veel mensen zijn op hun eigen wijze met duurzaamheid bezig. Ook bij de overheid staat dit onderwerp hoog op de agenda. Om de energiedoelstellingen te behalen wordt de energietransitie fors gestimuleerd vanuit de SDE-, EIA- en Postcoderoosregeling. Veel bedrijven haken slim in op de financiële mogelijkheden die deze regelingen bieden. Er zijn zelfs bedrijven opgestart waarvan het businessmodel volledig op de SDE-regeling geënt is.

]]>
2018-02-19
<![CDATA[Stoken op houtpellets kan al snel uit]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/stoken-op-houtpellets-kan-al-snel-uit/750

Investeren in een houtpelletkachel is een interessante investering voor het zeugenbedrijf om op energiekosten te besparen en duurzaam te ondernemen.

]]>
2018-02-15
<![CDATA[Wijzigingen voorwaarden uitbetaling betalingsrechten 2018]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/wijzigingen-voorwaarden-uitbetaling-betalingsrechten-2018/749

Vanaf 1 maart kunt u weer de Gecombineerde Opgave invullen en daarbij de uitbetaling van betalingsrechten aanvragen. Ook kunt u vanaf 1 maart betalingsrechten uit de Nationale Reserve aanvragen. Voor 2018 wijzigt een aantal voorwaarden voor de uitbetaling van betalingsrechten, de vergroeningsbetaling en de extra betaling jonge landbouwers. Zo verandert een aantal regels voor het 5% ecologisch aandachtsgebied (EA). Het is ook mogelijk om betalingsrechten aan te vragen uit de Nationale reserve voor percelen die in 2015, 2016 of 2017 op basis van de provinciale natuurbeheerkaarten als niet-subsidiabel waren aangemerkt.

]]>
2018-02-14
<![CDATA[Open dag aardappelbewaring]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/open-dag-aardappelbewaring/746

Op zaterdag 10 maart organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe aardappelbewaring met optische sorteerinstallatie van maatschap/familie Maters in Niekerk. De bewaarplaats is gebaseerd op de uitgangspunten eenvoudig, functioneel en efficiënt.

]]>
2018-02-11
<![CDATA[Groen Fosfaat: de resultaten en vervolg]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/groen-fosfaat-de-resultaten-en-vervolg/747

De afgelopen 2 jaar is er gewerkt aan het project Groen Fosfaat. Groen Fosfaat is een meststof gemaakt uit hoofdzakelijk varkensmest, een mestsoort met een hoog fosfaatgehalte. Groen Fosfaat draagt bij aan het sluiten van de fosfaatkringloop binnen Nederland. Varkensmest, waar een overschot van is in Nederland, wordt verwerkt en toegepast op gronden in Nederland waar een tekort is aan fosfaat. Groen Fosfaat voorziet de plant langdurig van de gewenste bemesting. De meststof is optimaal afgestemd op de behoefte van de plant. 

]]>
2018-02-09
<![CDATA[Kennisdag Bodem & Water 12 februari]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/kennisdag-bodem--water-12-februari/745

Op maandag 12 februari worden nieuwe kennis en ervaringen gedeeld vanuit diverse projecten en initiatieven die in Flevoland plaatsvinden. Een gevarieerd programma met een plenaire lezing, gevolgd door aansprekende workshops en individuele gesprekken. Vooraf kiest iedere bezoeker zelf drie workshops uit om aan deel te nemen. Specialisten en ervaringsdeskundigen bieden praktische tips, nuttige voorbeelden en adviezen over bodembeheer, bodemverdichting, het sluiten van kringlopen en biodiversiteit. Ook uw eigen bedrijfsspecifieke vragen kunt u stellen aan de aanwezige bodem- en waterexperts. Kortom, een dag vol inspiratie en nieuwe inzichten!

]]>
2018-02-08
<![CDATA[Zelf soja telen]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/zelf-soja-telen/744

Koeien & Kansen veehouder Wim van de Heijning uit het Zeeuwse Hulst onderzoekt de mogelijkheden van het telen van een eiwitrijk gewas als bijvoorbeeld soja op zijn bedrijf. Hij zou graag willen experimenteren met eiwitrijke gewassen. Zo ziet hij potentie in de teelt van soja, maar hij staat ook open om andere eiwitrijke gewassen te proberen.

]]>
2018-02-07
<![CDATA[Voerkosten belangrijker dan groei]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/voerkosten-belangrijker-dan-groei/742

Zeventig procent van de vleesvarkenhouders haalt de kritische voerwinst niet. Om dat te veranderen adviseert Paul Bens allereerst de overwinst te verbeteren. Dat is zoeken naar een optimum dat per bedrijf verschilt.

]]>
2018-02-05
<![CDATA[Is de stal zo brandveilig als we denken?]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/is-de-stal-zo-brandveilig-als-we-denken/741

Sinds 2014 is het nieuwe Bouwbesluit van kracht. Hierin is vastgelegd dat in nieuwbouwstallen alleen nog maar materiaal gebruikt mag worden met brandklasse B. Hierdoor is de kans op een brand kleiner. Voor stallen van vóór 2014 geldt dit niet. Maar hoe kun je nou, in je bestaande stal de brandveiligheid verhogen? Allereerst is het van belang om met een kritisch oog naar je eigen stal te kijken. Welke onveilige situaties kun je zelf door logisch nadenken al opmerken? Oordeel objectief, bekijk het uit het oogpunt van veiligheid. Probeer het niet te rooskleurig te zien omdat het om je eigen stal gaat. Maar waar moet je nu opletten tijdens die “veiligheidscontrole”? Anne van Rossum, brandveiligheid-adviseur bij DLV Advies geeft een aantal tips.

]]>
2018-02-01
<![CDATA[Klimaat in varkensstallen verbeterd]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/klimaat-in-varkensstallen-verbeterd/739

Het klimaat in varkensstallen is in de loop der jaren flink verbeterd. Voldoen aan de natuurlijke behoeftes van de dieren blijft een aandachtspunt. De huisvesting van varkens heeft de afgelopen decennia een metamorfose ondergaan. De traditionele schuren uit de tijd van ‘Ot en Sien’ zijn ingewisseld voor moderne en goed geïsoleerde stallen. De hedendaagse varkensstal is nog niet uitontwikkeld. Als het gaat om klimaatbeheersing en het gebruik van innovatieve technieken staan er de komende jaren nog meer veranderingen op stapel. De opkomst van varkensconcepten en het produceren van welzijnsvlees zorgt er intussen voor dat elementen uit stallen van vroeger opnieuw worden ingepast. Aan Boerderij.nl deelt Theo Mulders zijn visie.

]]>
2018-01-31