Newshttp://www.dlvadvies.nl/rss/newsNewsnl_NL2019-10-20<![CDATA[Valse meeldauw bestrijden met warme lucht]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/valse-meeldauw-bestrijden-met-warme-lucht/1138

De ziekte valse meeldauw mag absoluut niet in het plantgoed van tweedejaars plantuien zitten. Sinds 2019 mag de teler een nieuwe ontsmettingsmethode in de bewaring toepassen: de warmeluchtbehandeling. DLV Advies heeft deze nieuwe methode getest, in samenwerking met NAK en Wageningen University. Het werkt goed, mits de teler de behandeling precies volgens protocol uitvoert.

]]>
2019-10-17
<![CDATA[Veel nieuwe weiders in 2019]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/veel-nieuwe-weiders-in-2019/1137

Juist in het najaar is het goed alvast na te denken over een eventuele start met weidegang in 2020. Er kan dan alvast een beweidingsplan worden gemaakt, afgestemd op uw bedrijfssituatie. Nieuwe weiders kunnen nog subsidie ontvangen van Stichting Weidegang voor een tweejaarlijkse begeleiding van een van onze weidecoaches.

]]>
2019-10-17
<![CDATA[Laatste SDE+ bijna open]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/laatste-sde-bijna-open/1075

Van 29 oktober tot en met 14 november gaat de laatste SDE+-regeling opnieuw open, in 3 fases van een week. Dit is het laatste jaar dat de SDE+ in haar huidige vorm wordt opengesteld. Voor deze ronde is een verplichtingenbudget van € 5 miljard beschikbaar gesteld. Joan van den Heuvel, specialist duurzame energie, adviseert om gebruik te maken van de laatste mogelijkheid voor SDE+. 

]]>
2019-10-16
<![CDATA[Gevolgen stikstofproblematiek verschillen per bedrijf]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/gevolgen-stikstofproblematiek-verschillen-per-bedrijf/1135

De eerste richtingen om het stikstofprobleem aan te pakken zijn bekend. Vorige week vrijdag heeft minister Schouten van LNV een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met daarin de eerste plannen voor de stikstofproblematiek. Naar aanleiding hiervan hebben de provincies beleidsregels vastgesteld. Hierdoor is vergunningverlening, onder voorwaarden, weer mogelijk vanaf 11 oktober 2019.

]]>
2019-10-11
<![CDATA[Definitieve subsidieregeling sanering varkenshouderij]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/definitieve-subsidieregeling-sanering-varkenshouderij/1134

De openstelling van de definitieve subsidieregeling sanering Varkenshouderijen (Srv) is bekend. De definitieve openstellingperiode is van 25 november 2019 tot 15 januari 2020. Met de regeling voor Zuid- en Oost-Nederland stelt de overheid € 180 miljoen subsidie beschikbaar voor het opkopen van varkensrechten en bedrijven.

]]>
2019-10-11
<![CDATA[Tien stallen in 20 jaar]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/tien-stallen-in-20-jaar/1133

“We zijn jong en we willen wat”, begint Zach Jansen lachend zijn verhaal over de bouw van zijn tiende pluimveestal. Samen met zijn vrouw Marjolein heeft hij de afgelopen 20 jaar meerdere locaties in eigen beheer gerealiseerd. “We blijven vooruit denken en bedrijfskansen zien. Daarom kunnen wij niet stilzitten en  de kansen onbenut laten.”

]]>
2019-10-10
<![CDATA[Meer eiwit van eigen land met grasraffinage]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/meer-eiwit-van-eigen-land-met-grasraffinage/1132
Ondanks dat het principe van grasraffinage al bijna 15 jaar bestaat, is het niet groots uitgerold. Toch is er wat vooruitgang: in 2020 gaat DLV Advies met samenwerkingspartners een pilot starten in Noord-Nederland. Volgens projectaccountmanager Sytze Waltje van DLV Advies moet de opbrengst per kilo droge stofgras met raf´Čünage verdubbeld kunnen worden van 10 naar 20 cent, en misschien wel naar 30 cent.
 
]]>
2019-10-09
<![CDATA[Blog: Is de juiste beer geschoten?]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/blog-is-de-juiste-beer-geschoten/1131

De varkenshouderij en het verkeer staan eerste op de nominatie om de eerste nood bij de stikstofdiscussie op te lossen. Iedereen weet dat dit enkel een snelle ingreep is om de stokkende economie weer vlot te trekken. Alles met als doel dat de motor weer gaat draaien en Nederland niet in een recessie of een lagere economische rating komt. Op de lange termijn lopen we weer vast in de stikstofdiscussie en dan zullen er – als de ruimte in de intensieve veehouderij is uitgeput – andere ingrepen nodig zijn. Maar dat is van later zorg.

]]>
2019-10-08
<![CDATA[Varkenshouders marktgericht te werk]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/varkenshouders-marktgericht-te-werk/1130

Nu het Beter Leven-keurmerk overal in de schappen ligt, willen supermarkten zich onderscheiden van elkaar. Supermarktketen Plus gaat dit najaar met veertien varkenshouders extra stappen zetten op het gebied van smaak, dierenwelzijn en milieu-impact. Hoog tijd, menen ketenspecialisten, hoewel er nog wel wat uitdagingen liggen. "Een grote uitdaging voor de varkenssector is het onderscheiden in smaak", zegt Peter van Balkom van kennisorganisatie Connecting Agri&Food.

]]>
2019-10-07
<![CDATA[Energie besparen met voorkoeler]]>http://www.dlvadvies.nl/nieuws/energie-besparen-met-voorkoeler/1128

Duurzaam ondernemen is een actueel thema binnen de agrarische sector. Binnen de rundveesector kan er nog veel geld bespaard worden op de energierekening door te verduurzamen. Ton van Esch, projectleider Bouw Rundvee legt uit hoe dit kan. 

]]>
2019-10-03