Asbestplein: ontzorging rondom asbestsanering

Publicatiedatum: 23 november 2016

Voor 1 januari 2024 wil de Nederlandse overheid alle asbest weg hebben. Als particulier mag je zelf een beperkte hoeveelheid verwijderen. Als bedrijf is het verboden zelf asbest te verwijderen. Het saneren van asbest zonder de juiste voorzorgsmaatregelen wordt gezien als een economisch delict. 

Op het Asbestplein op de relatiedag van St. Middelkoop & Zn op 9 december in Buurmalsen presenteren verschillende professionele partijen zich om u te ontzorgen rondom het saneren van uw asbest. Zij adviseren u over het saneren van asbest, keuze voor nieuwe dakbedekking, het investeren van zonnepanelen, de aanvraag van mogelijke subsidies en alles wat er verder bij het complete proces komt kijken. 

Zeven partijen ontzorgen

De zeven partijen verzorgen elk een deel in het proces van asbestsanering. Er wordt begonnen met een asbestinventarisatie. De adviseur bespreekt met u wat er moet gebeuren om uw dak asbestvrij te krijgen. Hij bekijkt de subsidiemogelijkheden en berekent of het interessant is direct te investeren in zonnepanelen. Wanneer alles in kaart is gebracht kan er begonnen worden met het daadwerkelijk saneren van asbest. Dit is specialistisch werk waarbij de veiligheid voor mens en dier in acht wordt genomen. Zij werken nauw samen met de ondernemers die daarna aan de slag gaan om een nieuw dak te leggen. De mogelijkheden voor een nieuw dak zijn enorm. De adviseurs kijken naar uw persoonlijke situatie en wensen om zo met de beste materiaalkeuze uw nieuwe dak te realiseren. 

Heeft u nog asbest?

Heeft u nog asbest op uw bedrijf liggen? En weet u niet waar u moet beginnen om dit te saneren? De deelnemers aan het asbestplein beantwoorden al uw vragen hierover. 

De relatiedag vindt plaats in en rond de vestiging van St. Middelkoop & Zn. aan de Lingedijk 7 in Buurmalsen. U bent van 14.00 tot 22.00 uur van harte welkom. 

Heeft u vragen over deze dag? Neem dan contact op met Anne van Rossum, mede-organisator van het Asbestplein tijdens deze dag. 
 

Video: Arjan en Margriet Hendriks: van strategische verhuizing tot staloptimalisatie

Vanuit hun voormalige gemengde varkens- en melkveehouderij in Heerde dachten Arjan en Margriet Hendriks er al jaren over om zich verder toe te spitsen...

Lees verder

Vind jouw opvolger óf het bedrijf van je dromen tijdens Boer zoekt Perspectief!

Eén van de belangrijkste momenten in het leven van een ondernemer is de bedrijfsoverdracht. Jarenlang bouw je aan jouw onderneming en neem je de...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden