Geld terug bij energiescan

Publicatiedatum: 06 maart 2019

In de provincie Overijssel kunnen agrariërs geld terugkrijgen als zij een energiescan laten uitvoeren en vervolgens maatregelen toepassen die vanuit de scan geadviseerd worden. De provincie Overijssel heeft hiervoor een budget opgesteld om agrariërs energie te laten besparen. Om voor deze geld-terug-actie in aanmerking te komen gelden er wel een aantal voorwaarden.

De energiescan kan door DLV Advies uitgevoerd worden. Wij voldoen volgens de Provincie Overijssel aan de voorwaarden van de regeling en zijn hiermee dus een geschikte partij om deze energiescans uit te voeren. DLV Advies voert een energieonderzoek uit waarbij het huidige energieverbruik in kaart wordt gebracht. Aan de hand daarvan worden energiebesparende maatregelen geadviseerd. Het rapport geeft ook de verwachte investering en de verwachte energiereductie weer die de aanbevolen maatregel zal realiseren. 

Energiebesparende maatregel toegepast

Indien de voorgeschreven maatregelen toegepast worden, kan er gebruik worden gemaakt van de geld-terug-actie. De minimale investering in een gerealiseerde energiebesparende maatregel per aanvraag bedraagt € 4.000. De subsidie bedraagt maximaal 25% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 2.500 per aanvrager, waarbij de subsidie voor advieskosten maximaal 5% bedragen van de totale investering.

Nadat de maatregelen zijn toegepast kan er geld terug worden gevraagd voor de energiescan. 
Er wordt € 400 vergoed bij een energierekening tot € 30.000 per jaar. Zonnepanelen tellen helaas niet mee voor de geld-terug-actie. Een aanvrager mag eenmaal per 3 jaar een subsidie aanvragen per vestigingsadres. De termijn tussen aanvraag en factuurdatum mag maximaal 8 maanden zijn.

Met terugwerkende kracht

Voor onderzoeken die na 1 januari 2015 door DLV Advies zijn uitgevoerd kunnen met terugwerkende kracht de kosten voor de energiescan worden teruggevraagd. De aanvraag moet wel binnen 8 maanden na het toepassen van de maatregel ingediend worden. 

Informatie energiescan aanvragen

Wil je weten wat een energiescan precies inhoudt? Of direct een energiescan laten uitvoeren? Vul dan via onderstaande knop uw gegevens in. Een energieadviseur uit de regio neemt dan contact op. 

vraag informatie op 

Jan Pijnenburg, een van onze energieadviseurs, is gespecialiseerd in energiebesparing. Hij schreef recent een interessante blog voor Boerenbusiness over dit onderwerp. Via onderstaande link is deze blog te lezen. 

Blog: duurzame energie leveren is een positieve plicht

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden