Jong en oud bij elkaar tijdens Boer Zoekt Perspectief

Publicatiedatum: 18 oktober 2022

Ruim de helft van de boeren van 55 jaar of ouder heeft geen opvolger. Tegelijk staan veel potentiële boeren te springen om uit te breiden of te beginnen als boer. Tijdens 'Boer zoekt perspectief' op dinsdag 25 oktober maken jonge (potentiële) boeren, op zoek naar een bedrijf en ervaren boeren op zoek naar een opvolger, kennis met elkaar. Dit kan tijdens een laagdrempelige bijeenkomst, ondersteund door specialisten op het gebied van bedrijfsovernames.

 Aanstaande dinsdag organiseert Voergroep Zuid in samenwerking met onder andere DLV Advies 'Boer zoekt perspectief'. Tijdens deze bijeenkomst worden de doorgewinterde ondernemer en de jonge generatie ondernemer, die klaar staat om een eigen bedrijf te starten of over te nemen, bij elkaar gebracht. Marcel de Rooij, adviseur Vastgoed bij DLV Advies, is een van de deskundigen.

Vraag & aanbod

Eén van de belangrijkste momenten in het leven van een ondernemer is de bedrijfsoverdracht. Jarenlang wordt er aan een onderneming gebouwd en worden de nodige risico's genomen. Maar wat als er uiteindelijk geen bedrijfsopvolger is in de familie? Of wanneer u de ambitie heeft om een agrarisch onderneming te starten, maar niet zomaar in aanmerking komt om een bedrijf over te nemen. Waar liggen dan nog mogelijkheden?
Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de boeren van 55 jaar of ouder geen opvolger heeft. Naast boeren zonder opvolger zien wij een enthousiaste groep (potentiële) agrarisch ondernemers die staan te springen om te beginnen, maar niet de handvaten hebben om te starten of verder te ontwikkelen. 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de lunchbijeenkomst tussen 11.00 en 15.00 uur, bij Natuurpoort de Peel in Deurne, worden vraag en aanbod van bedrijfsoverdragers en -opvolgers bij elkaar gebracht. Daarnaast zijn specialisten op het gebied van de juridische-, fiscale-, en financiële aspecten van een bedrijfsovername aanwezig voor advies.

Bent u op zoek naar een boerenbedrijf, een bedrijfsopvolger of gewoon geïnteresseerd? Meld u gratis aan via onderstaande knop.

Aanmelden

Video: Arjan en Margriet Hendriks: van strategische verhuizing tot staloptimalisatie

Vanuit hun voormalige gemengde varkens- en melkveehouderij in Heerde dachten Arjan en Margriet Hendriks er al jaren over om zich verder toe te spitsen...

Lees verder

Vind jouw opvolger óf het bedrijf van je dromen tijdens Boer zoekt Perspectief!

Eén van de belangrijkste momenten in het leven van een ondernemer is de bedrijfsoverdracht. Jarenlang bouw je aan jouw onderneming en neem je de...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden