Kom naar RuwvoerRonde Gras 15 en 22 juni

Publicatiedatum: 26 april 2017

Op 15 en 22 juni zijn de adviseurs van DLV Advies aanwezig met een praktijkgerichte workshop over 'hoe voed je de bodem?' bij de 'RuwvoerRonde Gras', georganiseerd door Boerderij.

De kwaliteit van ruwvoer is bepalend voor het rendement. Goed ruwvoer verbetert de benutting van mineralen, zorgt voor een goede voerefficiëntie en draagt positief bij aan de gezondheid van koeien. Maar hoe zorgt u voor de juiste kwaliteit ruwvoer? En welk effect heeft welke kwaliteit op de KringloopWijzer? Deze zaken komen aan bod tijdens de RuwvoerRonde op 15 juni in Oostrum (Limburg) en 22 juni in Appelscha (Friesland). Er is een ochtend- en een middagronde. De invulling van het programma is in de ochtend en middag exact hetzelfde. Je kan kiezen voor de ochtendronde van 9.15 uur tot 13.00 uur inclusief lunch. De middagronde vangt om 12.15 uur aan met een lunch en duurt tot 15.25 uur. Het is een praktijkgerichte dag. U staat daadwerkelijk op het erf, bij de kuil en in het veld. Hierdoor hoort, ziet en voelt u direct welke tips en trucs u voordeel én ruwvoerrendement kunnen opleveren.

Praktijkgerichte workshop: hoe voed je de bodem?

Op 15 juni verzorgt Ton Derks de workshops en op 22 juni is het de beurt aan Ap van der Bas. Tijdens deze dagen gaan zij in op het behoud van koolstof in de kringloop, hoe benut je de mineralen die op het bedrijf aanwezig zijn en hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid. Kortom; hoe voed je de bodem? Naast DLV Advies verzorgen DLF en ForFarmers ook workshops . Bekijk hier het complete programma. Deelname aan de RuwvoerRonde is gratis. Aanmelden kan hier.  

RuwvoerRonde Maïs

Op 24 en 31 augustus vinden er ook twee RuwvoerRondes Maïs plaats waarbij Sjoerd Roelofs de workshops zal verzorgen. Ook hier kunt u zich al voor aanmelden. De voorbereidingen voor deze dagen zijn in volle gang. Het programma zal iets anders zijn, maar DLV Advies zal ook hier ingaan op het behoud van koolstof in de kringloop, hoe benut je de mineralen die op het bedrijf aanwezig zijn en hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid. Bekijk hier het complete programma. Aanmelden is al mogelijk via de website.
 

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden