Masterclass 'Perspectief voor de biologische melkveehouderij'

Publicatiedatum: 08 mei 2023

Op woensdag 24 mei 2023 organiseert BioLogisch Limburg in samenwerking met de LLTB een gratis masterclass waarin kansen en aandachtspunten van omschakeling naar biologische melkveehouderij centraal staan. De bijeenkomst is interessant voor zowel gangbare als biologische melkveehouders. Edith Finke, adviseur Mest & Mineralen bij DLV Advies, geeft inzicht in de kansen en aandachtspunten van omschakeling naar biologisch. 

Biologische landbouw; het staat misschien wel meer in de schijnwerpers dan ooit. Zuivelverwerkers zien de vraag naar biologische producten stijgen en zoeken naar melkveebedrijven die biologische melk willen leveren. Daarnaast heeft het ministerie van LNV onlangs het Actieplan Biologische Landbouw gepubliceerd met als doel de biologische productie en consumptie te laten groeien. Hiermee laten ze zien dat de biologische landbouw een belangrijke rol kan spelen in de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw.

Kansen en aandachtspunten bij omschakeling

Toch is de stap naar biologisch niet zomaar gezet. Het levert heel wat vragen op over alle facetten van de bedrijfsvoering. Tijdens deze masterclass geeft Edith, aan de hand van technische en bedrijfseconomische resultaten, inzicht in de kansen en aandachtspunten van omschakeling naar biologisch. Edith is als adviseur Mest & Mineralen, met specialisatie biologische landbouw, al 25 jaar betrokken bij de biologische melkveehouderij. Ze begeleidt ondernemers in omschakeling of adviseert of biologisch past bij de ondernemer en het bedrijf.

Deelnemen? 

De masterclass wordt gegeven op 24 mei a.s. van 13.30 tot 15.30 uur bij de familie Hartman, wonend aan Boerderijweg 10 in Heibloem. Een melkveebedrijf dat middenin de transitie naar biologisch zit. Tijdens de workshop zal er dan ook voldoende ruimte zijn om met elkaar het gesprek aan te gaan en te horen hoe de familie Hartman stappen zet richting de biologische landbouw.

Deelname aan de masterclass is gratis en toegankelijk voor zowel biologische en gangbare bedrijven. Aanmelden kan tot en met maandag 22 mei via info@biologischlimburg.com.

Wilt u meer informatie over biologische landbouw, neem dan contact op met Edith Finke. 
Dit artikel is in aangepaste vorm overgenomen van biojournaal.nl

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden