Video: antwoord op vragen over regeneratieve landbouw

Publicatiedatum: 20 september 2023

Wat zijn de voordelen van Bokashi, waarom is het belangrijk om een profielkuil te graven en hoe helpt regeneratieve landbouw bij plaagbestrijding? Antwoord op deze vragen krijgt u in de serie video's die zijn gemaakt tijdens de praktijkmiddag in Ursem op 25 augustus, als onderdeel van het project Proeftuin Regeneratieve Landbouw in Noord-Holland.

 

Bij regeneratieve landbouw draait om het herstellen van de bodem en het bevorderen van biodiversiteit met natuurlijke, niet-chemische middelen. In de video's gaan we in gesprek met experts en agrariërs die actief betrokken zijn bij het bevorderen van regeneratieve landbouw.

In deze serie video's

Voordelen van Bokashi:
Aan het woord is Kees Stam ondernemenr van een teeltbedrijf. Hij praat ons bij over hoe Bokashi, goed gefermenteerd organisch materiaal, de bodem voedt en activeert op een duurzame manier.

Waarom graaf je een profielkuil:
Willeke gaat in gesprek met Roel Havinga die uitlegt waarom het begrijpen van bodemstructuren en -gezondheid essentieel is voor regeneratieve landbouw.

Wat is regeneratieve landbouw:
Sytze Waltje, projectaccountmanager bij DLV Advies, geeft in deze video inzicht in de principes en doelstellingen van regeneratieve landbouw.

Hoe helpt regeneratieve landbouw bij plaagbestrijding:
Willeke legt uit hoe regeneratieve landbouwmethoden kunnen bijdragen aan effectieve plaagbestrijding zonder schadelijke chemicaliën.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze serie video's of wilt u meer weten over regeneratieve landbouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Sytze Waltje, projectaccountmanager bij DLV Advies. Hij helpt graag om de antwoorden op uw vragen helder te krijgen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

       

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Paul Bens stopt als directeur DLV Advies: ‘Zo’n groot concept had ik niet verwacht’

Per 1 juli treedt Paul Bens terug als directeur bij DLV Advies. Hij is al negentien jaar één van de eigenaren en voor de varkenshouderij...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden