Aanmelden voor Lbv(-plus) regeling niet eenvoudig

Publicatiedatum: 17 augustus 2023

DLV Advies heeft inmiddels al flink wat aanmeldingen voor de Lbv(-Plus) regeling verzorgd. “Het blijkt dat er toch wel een aantal punten zijn die extra aandacht nodig hebben,“ aldus Marco Hol. Marco is adviseur bij DLV Advies en begeleidt veel klanten in dit traject. “Ik hoor van mijn klanten dat ze het zelf wel even zouden doen, maar daar kwamen ze snel van terug.”

"De afwezigheid van essentiële informatie, onnauwkeurige stalregistraties en het ontbreken van een bevestiging na inschrijving, zijn slechts een greep uit de uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens het aanmeldingsproces voor een van de Lbv-regelingen," benadrukt Marco. Hij wijst op enkele vaak voorkomende struikelblokken.

Belangrijke details en aanvullende eisen

Een van de obstakels die vaak voorkomt, is het ontbreken van cruciale informatie na de aanmelding. Het is essentieel om alle vereiste documentatie en gegevens nauwkeurig in te dienen voor een succesvolle aanvraag. Zo is het belangrijk om niet alleen de WOZ-beschikking, maar ook het bijbehorende taxatieverslag in te dienen. Het missen van dit soort details kan leiden tot aanvullende verzoeken en vertragingen.

Geen afschrift van de complete aanvraag

Helaas wordt er na de aanmelding geen bevestiging verstrekt in de vorm van een afschrift van de complete aanvraag. Marco: “Gelukkig nemen we bij DLV Advies extra maatregelen bij de aanvragen die we beheren. Hierdoor zijn we in staat om achteraf nauwkeurig te reconstrueren wat er precies is ingediend.”

Aerius-berekeningen en nauwkeurige registraties

Een ander struikelblok betreft de vereiste Aerius-berekeningen, die de milieueffecten beoordelen. Deze berekeningen vergen precieze input, waaronder het juiste referentie- of rekenjaar. “We hebben situaties meegemaakt waarin nieuwe Aerius-berekeningen met andere rekenjaren nodig waren om aan de gestelde eisen te voldoen”, zegt Marco.

Stalregistraties en betrouwbare gegevens

Het registreren van stallen binnen de regeling vereist het gebruik van ID-nummers uit de BAG Viewer, die de gebouwenregistratie van de Kamer van Koophandel weergeeft. Belangrijk om te weten is dat deze registratie niet altijd actueel of nauwkeurig is. Soms worden gebouwen onjuist weergegeven of als één geheel gepresenteerd, terwijl ze in werkelijkheid verschillende ingebruiknamejaren hebben. Hierbij is het cruciaal om te vertrouwen op feitelijke gegevens en niet alleen op de registratie in de BAG Viewer.

Geen mogelijkheid tot achteraf wijzigen

Een laatste aspect is het ontbreken van de mogelijkheid om achteraf wijzigingen in een aanvraag door te voeren. Marco: “Hoewel het mogelijk is om een aanvraag in te trekken en opnieuw in te dienen, is dit geen optimale route en kan dit leiden tot onnodige vertragingen en complicaties.”

Sabe-voucher t.w.v. € 1.800 voor onafhankelijk advies over Lbv

Heeft u vragen over de Lbv-regelingen of overweegt u deze regeling aan te vragen?  Vanaf 1 september wordt de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie, oftewel SABE, opnieuw opengesteld. U kunt een adviesvoucher ter waarde van € 1.800 aanvragen, waarvoor een eigen bijdrage geldt van € 300. Binnen deze regeling kunt u onder andere advies krijgen over persoonlijke ontwikkeling, verdienvermogen, bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging. 

Wilt u gebruik maken van de SABE-voucher via DLV Advies? Meldt u dan aan via onderstaand formulier. Wij verzorgen graag de aanmelding voor u. U ontvangt van ons een bevestiging en een toelichting op het verdere proces.

* verplichte velden

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden