Open dag weidegang 29 mei 2019

Publicatiedatum: 21 mei 2019

De belangstelling voor weidegang neemt toe, constateert adviseur rundvee Ton Derks van DLV Advies en weidecoach bij Stichting Weidegang. Hij heeft in de afgelopen jaren al meer dan veertig nieuwe weiders opgestart en begeleid in studiegroepen, zowel robotmelkers als melkstalmelkers. Om de ervaringen van nieuwe weiders, die recent gestart zijn, te delen worden er in mei op meerdere locaties open dagen georganiseerd. DLV Advies organiseert nog een open dag op 29 mei 2019 bij melkveehouder Van den Bosch.

Robert van den Bosch: “We hebben meer dan 10.000 liter melk per koe”

Melkveehouder Robert van den Bosch uit Wintelre wil niet anders meer. Omdat het zo goed beviel met de droge koeien, is hij in 2017 ook gestart met het weiden van de melkkoeien. De resultaten zijn boven verwachting, zelfs met de hete zomer van 2018. "We zitten over de 10.000 liter. We hebben weinig last van de hitte gehad. Op warme dagen melkte ik extra vroeg en liepen de eerste koeien om kwart over zes buiten. In de loop van de middag kwamen ze weer binnen. Ik heb wel ventilatoren in de stal gehangen." De melkveehouder hoefde niet extra bij te voeren, maar was wel druk met beregenen. "De wei moet natuurlijk wel groen blijven, dor gras vreten de koeien niet. Dat is gelukt, de grasopname was in 2018 beduidend beter dan het voorgaande jaar."

Wilt u ook starten met weiden? Kom dan kijken hoe melkveehouder Van den Bosch het heeft aangepakt. 

Open dag 29 mei 2019

Robert van den Bosch is twee jaren geleden, na 13 jaar niet geweid te hebben, gestart met weiden met de melkkoeien in combinatie met de melkstal. Op woensdag 29 mei kunt u komen kijken hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Locatie: Wintelre, Oirschotsedijk 22, 5513NR
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Aantal koeien: 90 en 50 jongvee.  
Ha grasland: totaal 31 ha, waarvan aan de stal 25 en 6,5 ha snijmaïs.
Beweidingssysteem: roterend standweiden.
Melken met melkstal 2x10 zij-aan-zij.

Aanmelden open dag

In verband met de catering willen we graag weten of u aanwezig bent op de open dag. U kunt u daarom aanmelden via onderstaand formulier voor de open dag op 29 mei 2019. Stichting Weidegang organiseert ook andere open dagen op andere locaties, die kunt u vinden op de website van Stichting Weidegang.

Ik meld mij aan voor de open dag op woensdag 29 mei 2019 bij Van den Bosch in Wintelre
* verplichte velden

Kunt u niet naar de open dagen komen maar wilt u wel hulp bij het opstarten en optimalisatie van het weiden? Dan kunt u contact opnemen met één van onze onderstaande weidecoaches.

Regio Zuid: Ton Derks
Regio Oost: Sjoerd Roelofs
Regio Noord: Ap van der Bas

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden