Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw

Publicatiedatum: 07 augustus 2023

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 25 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap Agro, de Leet 12 te Ursem, van 13.00 tot 17.00 uur.

Samen met ervaren adviseurs en agrarisch ondernemers laten we zien hoe verschillende landbouwkundige maatregelen kunnen helpen om de bodem vitaler en veerkrachtiger te maken en daarmee de productie op peil te houden.

Wanneer

Datum: Vrijdag 25 augustus 2023
Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur
Locatie: Stam-Schaap Agro, de Leet 12, Ursem
Deelname is gratis. Opgeven kan via onderstaand formulier. 

* verplichte velden

Programma

Bezoek aan proefvelden 
Elk uur kunt u met onze adviseurs en telers mee het veld op. Zij vertellen u over de tussentijdse resultaten van experimenten met bijvoorbeeld gebruik van zeewierkalk op kleigrond, onderzaai van mais met ondergrondse klaver en postelein, en het toepassen van vloeibare chitine als gewasbeschermer. Ook vertellen ze over het gebruik en de toepasbaarheid van andere maatregelen zoals niet-kerende of zeer plaatselijke grondbewerkingen en toepassingen van bodemversterkende organismen. 

Presentaties
In de middag wordt er onder andere door Eurofins een presentatie gegeven over hoe resultaten van regeneratieve landbouw meetbaar zijn. Agriton presenteert de voordelen en uitdagingen van bokashi. 

Mechanisatieplein en kennismarkt:
Op het mechanisatieplein kunt u innovatieve machines zien die niet-kerende grondbewerking mogelijk maken, zoals de grondschaaf. Tijdens de kennismarkt krijgt u de kans om in gesprek te gaan met leveranciers van bodemstimulerende middelen en experts op het gebied van o.a. bloemenranden en stimulerende gewasstroken. 

We bieden u een compleet en afwisselend programma, we hopen u te ontmoeten vrijdag 25 augustus a.s.

Lees meer 

 

Uitnodiging: ondernemen met biologische zuivel

Melkveehouders staan voor belangrijke keuzes in een tijd van verandering. Hoe navigeer je door wet- en regelgeving gericht op natuur en milieu, terwijl...

Lees verder

Transitieperiode cruciaal voor melkkoeien

Een vlotte overgang naar een nieuwe lactatie is van vitaal belang voor melkkoeien. De transitieperiode, die begint ongeveer 45 dagen voor de verwachte...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden