Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Publicatiedatum: 18 juni 2024

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren van aardappelen en de informatie rondom de bouwontwikkeling en bouwbegeleiding.

Ter gelegenheid van de afronding van het project, bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op het erf van Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd. De open dag vindt plaats op 13 juli a.s. van 10.00 tot 17.00 uur. Alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan de realisatie van het akkerbouwbedrijf, zullen hierbij aanwezig zijn.  

Vooruit kijken naar een duurzame aardappelwereld

Dit project omvat een reeks innovatieve werkzaamheden die zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van het akkerbouwbedrijf aanzienlijk hebben verbeterd. De hoogtepunten tijdens de open dag zijn: 

  • Rondleiding drogen en bewaren van pootaardappelen

  • Informatie over de mogelijkheden van het bouwen en het begeleiden daarvan

  • Een demonstratie van een Flikweert QualityGrader voor het optisch sorteren van aardappels

  • Traditioneel sorteren met de Bijlsma installatie

  • Neem een kijkje op de demo pootaardappelveld

  • Informatie over de rijdende spotspray installatie 

Daarnaast zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen, is er een frietkar met frietproeverij, wordt de eerste gerst van 2024 gedorst met en authentieke dorsmachine en zal accordeonvereniging met het Orkest Neptunus de muzikale invulling verzorgen. 

Kom langs tijdens de open dag op 13 juli 2024

Wij nodigen alle geïnteresseerden en omwonenden van harte uit om deze dag met ons mee te maken. Het is een kans om direct in contact te komen met de mensen én bedrijven achter dit project. De open dag vindt plaats bij akkerbouwbedrijf  Schoonderwoerd op zaterdag 13 juli 2024, van 10:00 tot 17:00 uur op Dikemaweg 10 in Saaxumhuizen. Er zullen verschillende stands zijn van betrokkenen bij het project, klaar om hun ervaringen en inzichten met u te delen.

Standhouders

 

 

 

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws