Inzicht in energiebesparing

Door energie slim in te kopen kunt u veel besparen op uw energierekening. Vaak is er nog meer te besparen door het energieverbruik omlaag te brengen. Inzicht in het energieverbruik levert vaak verrassende resultaten op. Met een aantal simpele aanpassingen is er vaak veel energie, en dus veel geld, te besparen. Neem de controle over je energieverbruik en verlaag kosten terwijl u bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor uw bedrijf. 

Grip op energieverbruik

Op het moderne boerenerf is energiebeheer cruciaal, maar het wordt ook steeds uitdagender. Daarom staan wij klaar om onafhankelijk en op maat advies te geven over alle facetten van energiemanagement. Wij helpen u met de beste oplossingen voor energie-inkoop, -besparing en duurzame energieopwekking. Met het energiebesparingsadvies krijgt u grip op het energieverbruik en maatwerk advies over de beste besparingen op uw bedrijf.

Wat biedt ons energiebesparingsadvies?

 • Gedetailleerd inzicht in uw totale energieverbruik, inclusief direct eigen verbruik (in combinatie met zonnepanelen).
 • Een evaluatie van uw bedrijf ten opzichte van de marktnormen voor energieverbruik.
 • Een analyse van het energieverbruik van al uw installaties en verlichting.
 • Controle of het energieverbruik van uw installaties voldoet aan de geldende normen.

U ontvangt advies over de meest interessante besparingsmaatregelen. en een overzicht van de benodigde investeringen en de bijbehorende terugverdientijden. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u weloverwogen beslissingen nemen om uw energieverbruik te verlagen.

Neem contact met mij op

Heeft u interesse in een energiebesparingsonderzoek? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

* verplichte velden

Optimaliseer uw besparingen met subsidies

In verschillende provincies zijn er subsidies mogelijk voor energiebesparende maatregelen. 

 • Provincie Overijssel: Tot € 400,- terug op advies en maximaal € 2.500,- voor geadviseerde investeringen.
 • Provincie Overijssel - Stimuleren Energie Innovatie: Tot €10.000 subsidie voor uw innovatieve ideeën.
 • Provincie Drenthe - MKB Advies Voucher: 50% kostenvergoeding tot maximaal €3.000,-.
 • Landelijk - EIA: Fiscale voordelen voor advies en investeringen.

"Wat niet iedereen weet is dat voor energiebesparende investeringen subsidie en fiscaal voordeel in de vorm van energie investeringsaftrek (EIA) te krijgen is. Dit kan oplopen tot 40% van de aanschafwaarde."

Alvast enkele besparingstips:

 • Goed onderhoud van apparatuur zorgt voor een fors lager energieverbruik. Denk daarbij aan het goed schoonhouden van de luchtinlaten bij varkensstallen om overbodige tegendruk tegen te gaan.
 • Maak een jaarplanning voor de schoonmaak van apparaten en installaties die veel stroom verbruiken, zoals luchtwassers. Want hoe dichter dat zit hoe meer tegendruk er is en hoe meer energie er verbruikt wordt. 
 • Ruim de helft van het energieverbruik op varkensbedrijven komt voort uit ventilatoren. De afstelling heeft dus een grote invloed op het energieverbruik.

 

"We hebben nagenoeg geen extra stroom nodig voor de warmwatervoorziening om de melkstal te reinigen. De heatpipes op het dak kunnen bij voldoende zonlicht de temperatuur van het water verder verhogen. Een temperatuurbeveiliging voorkomt dat het water gaat koken." Meer lezen