80% vergoeding voor advies en ondersteuning bij energie

Publicatiedatum: 03 februari 2022

De prijzen voor fossiele energie gaan door het dak. Het gevolg: voorschotfacturen zijn meer dan verdubbeld, energie rekeningen wijzigen per maand en de gasprijzen vliegen letterlijk de lucht in. Het zijn maar een paar voorbeelden waar we nu mee te maken hebben.

Overweegt u om in uw situatie iets aan de stijgende energiekosten te doen door uw bedrijf verder te verduurzamen? Als u een jaarlijks verbruik tot maximaal 50.000 kWh heeft, dan is dit het juiste moment dat een specialist op het gebied van energie van toegevoegde waarde voor u kan zijn!

Energieadvies op maat

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunt u namelijk een gespecialiseerde adviseur inhuren voor een energieadvies op maat. Middels een grondige energiescan en rendementsberekening wordt dan uitgezocht wat voor u de beste methode is om energie te besparen en/of te verduurzamen. Mogelijk leidt dit zelfs tot energieneutraal of energieproducent worden.

Voorwaarden regeling

Wanneer u een jaarlijks verbruik van maximaal 50.000 kWh heeft en tenminste 1 energiebesparende maatregel doorvoert, subsidieert de SVM-regeling zowel het advies als de ondersteuning voor 80 procent tot een maximum bedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Daarnaast kunt u met investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie een fiscaal voordeel behalen met de energie-investeringsaftrek (EIA). Naast alle mogelijkheden op energiebesparing en verduurzaming, weten de adviseurs van DLV Advies ook precies welke subsidies en fiscale voordelen er in uw geval mogelijk zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Denkt u al na over energie besparing of verduurzaming en nieuwsgierig geworden of deze subsidie voor u van toepassing kan zijn? De voordelen van energiebesparing en verduurzaming zijn ‘zonneklaar’, loop dus niet langer tegen de wind in maar kijk of de wind eventueel voor u kan werken. Neem vrijblijvend contact op met Anneke van Uden, Erik de Jong of één van onze andere energie-adviseurs. Zij kunnen u dan toelichten wat de mogelijkheden zijn om dit in gang te zetten.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar