163 miljoen euro vestigingssteun voor jonge boeren

Publicatiedatum: 19 februari 2024

De Tweede Kamer heeft op donderdag 15 februari ingestemd met de verhoging van het budget voor de vestigingssteun voor jonge boeren. Een amendement van het CDA voor de overheveling van 63 miljoen euro naar de vestigingssteun is met zeer grote meerderheid aangenomen. 

Met Prinsjesdag had het kabinet al voorgesteld 100 miljoen euro uit het transitiefonds te besteden aan vestigingssteun voor jonge boeren. Hierdoor is er nu 163 miljoen euro bestemd voor jonge boeren.

Vestigingssteun

De vestigingssteun is een (directe) financiële ondersteuning voor de opvolger bij bedrijfsovername. Deze regeling is bedoeld om jonge boeren te ondersteunen bij het opstarten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering. Aanvankelijk was het bedrag vastgesteld op € 25.000, maar begin dit jaar heeft demissionair minister Adema aangekondigd het budget aanzienlijk te verhogen. Er wordt gesproken om het subsidiebedrag vast te zetten op € 80.000. Wanneer de openstelling precies zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Na eerder uitstel wordt deze regeling naar verwachting in het voorjaar van 2024 opengesteld.

Vragen over of ondersteuning bij aanvraag vestigingssteun

Wilt u meer weten over deze regeling of wilt u ondersteuning bij de aanvraag? Laat uw vraag en gegegevens achter via onderstaand formulier. Wij zullen het antwoord op uw vraag rechtstreeks beantwoorden of contact met u opnemen indien u de vestigingssteun wilt aanvragen. Als we het antwoord niet onmiddellijk hebben, zullen we de vraag voorleggen aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor verdere verduidelijking.

* verplichte velden

Bedrijf integraal verduurzamen? IDL-lening kan uitkomst bieden

Agrarisch ondernemers die plannen hebben om hun bedrijf integraal om te schakelen naar een duurzamere bedrijfsvoering, kunnen in aanmerking komen voor...

Lees verder

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Meer nieuws