50% korting met Voucherregeling MKB

Publicatiedatum: 21 februari 2022

(Agrarisch) ondernemers in de provincie Friesland die willen innoveren en/of willen groeien met hun bedrijf kunnen met de Voucherregeling MKB 50% van de kosten besparen. De subsidie kan worden ingezet voor het inhuren van externe adviseurs voor het op laten stellen van onder andere een financierings-, bedrijfs- of optimalisatieplan.

Deze regeling biedt financiële ondersteuning bij het realiseren van deze activiteiten. Vanaf 31 januari 2022 kan de aanvraag ingediend worden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Subsidie voor bedrijfsontwikkeling

Er kan subsidie worden aangevraagd voor activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van de onderneming. Allereerst voor het inhuren van externe expertise voor het op laten stellen van bijvoorbeeld een financieringsplan, optimalisatieplan, bedrijfsplan, innovatieadvies of plangericht op strategisch HR. Daarnaast is het in 2022 ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor trajecten die ondersteuning bieden bij strategische ondernemersontwikkeling.
“Bij het indienen van de aanvraag kiest u voor welk onderdeel u een aanvraag wilt indienen: bedrijfsontwikkeling of strategisch HR. In totaal mag u twee keer subsidie ontvangen voor de Voucherregeling MKB Fryslân 2021-2023”, vult Eline Bouwknegt aan. Eline is medewerker Projecten bij DLV Advies en ondersteunt ondernemers bij het indienen van de aanvraag.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Voor de activiteiten die zien op de eerste drie subsidiabele activiteiten (gericht op het inhuren van externe expertise voor het opstellen van plannen) geldt een subsidie van € 2.500. De subsidie voor strategische ondernemersontwikkeling bedraagt € 5.000. De minimale subsidie bedraagt in alle gevallen € 500.

Subsidie aanvragen

Voucherregeling MKB wordt uitgevoerd door het SNN waar eveneens de subsidie aangevraagd kan worden. Wilt u meer informatie hierover of heeft u ondersteuning nodig bij uw aanvraag, vul onderstaand formulier in of neem contact op met onze adviseur.

* verplichte velden

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Deadline nadert: vraag nu uitstel aan voor aangescherpte eisen Beter Leven-keurmerk

Met de aangescherpte eisen van het Beter Leven-keurmerk (BLk), die per 1 januari 2025 ingaan, staan veel varkenshouders voor een uitdaging. Door de aanhoudende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar