SABE-regeling opent 1 september

Publicatiedatum: 10 augustus 2023

Vanaf 1 september wordt de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie, oftewel SABE, opnieuw opengesteld. De SABE-vouchers zijn bedoeld voor verdiepende advisering op dezelfde thema’s als voorgaande openstellingen. Zo kunt u binnen deze regeling onder andere advies krijgen over persoonlijke ontwikkeling, verdienvermogen, kringlooplandbouw en bedrijfsopvolging.

Hoe kan ik een soepele overname van mijn bedrijf realiseren? Wat zijn de vergunnings- en ruimtelijke ordeningsvereisten bij investeringen in monomestvergisting? Wat is het ideale moment om te stoppen, rekening houdend met zakelijke en persoonlijke factoren? Met de SABE-voucher kunt u advies inwinnen en educatieve stappen ondernemen met betrekking tot uw bedrijfsvoering. U kunt een adviesvoucher aanvragen ter waarde van € 1.800, waarvoor een eigen bijdrage geldt van € 300.

SABE-voucher breed inzetbaar

De SABE-vouchers zijn bedoeld voor verdiepende advisering op dezelfde thema’s als voorgaande openstellingen. Zo kunt u binnen deze regeling onder andere advies krijgen over:

 • Bedrijfsovername
  Overweegt u binnen de komende jaren bedrijfsopvolging, dan kunt u samen met een onafhankelijke BAS-adviseur aan de slag met cruciale vragen als: Hoe kan ik een soepele overname van mijn bedrijf realiseren? Welke stappen moet ik nemen om toe te treden tot een maatschap? Wat zijn de beste financiële regelingen voor een succesvolle overname of hoe kan ik zorgen voor een solide financiële toekomst na de overdracht.

 • Monomestvergisting
  Daarnaast biedt de SABE-regeling ook de mogelijkheid om advies in te winnen over monomestvergisting. Zo kunt u inzicht krijgen in verschillende aspecten zoals: Is monomestvergisting haalbaar op mijn locatie? Welke aanpassingen zijn er nodig aan mijn stal voor een succesvolle implementatie? Hoe beïnvloedt een mestvergister mijn mest en mineralenbeheer of wat zijn de financiële implicaties van monomestvergisting?

 • Bedrijfsontwikkeling
  Wilt u ondersteuning voor bedrijfsontwikkeling of bedrijfsbeëindiging? De voucher kan gebruikt worden om antwoorden te krijgen op vragen als: Wat is de meest financieel gunstige manier om te stoppen of hoe kan ik mijn locatie en tijd zinvol benutten na bedrijfsbeëindiging?
   

Lees meer


BAS-adviseurs

Voor het verzilveren van de vouchers dient de adviseur ingeschreven te staan in het zogenoemde BAS-register. Adviseurs van DLV Advies die de SABE-thema’s oppakken zijn op alle onderdelen van de SABE-regeling gecertificeerd en ingeschreven in het BAS-register van de Vereniging voor Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB).

Onze BAS-adviseurs

 

Bedrijf integraal verduurzamen? IDL-lening kan uitkomst bieden

Agrarisch ondernemers die plannen hebben om hun bedrijf integraal om te schakelen naar een duurzamere bedrijfsvoering, kunnen in aanmerking komen voor...

Lees verder

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar