Geen tijd te verliezen voor de Gecombineerde Opgave

Publicatiedatum: 28 februari 2023

Het registreren van de landschapselementen, bufferstroken intekenen, eco-activiteiten, én een uitgebreide vragenlijst. De Gecombineerde Opgave is dit jaar een hele klus.

Volgens het ministerie zal het dit jaar 14 uur extra tijd kosten om alles rondom het nieuwe GLB te regelen. Dat is wel erg veel volgens Paul Blokker, productmanager Mest & Mineralen bij DLV Advies. Toch is zijn belangrijkste advies wel: begin op tijd. “Mijn Percelen aanpassen, en dan met name de sloten, bufferstroken en landschapselementen is een hele klus. Wacht daar niet mee tot het mei is, maar start nu.”

DHZ-cursus Gecombineerde Opgave

Om ondernemers te helpen die zelf de Gecombineerde Opgave invullen, biedt DLV Advies een DHZ-cursus aan. Opgeven kan via onderstaand formulier. Deelname kost € 125 p.p.. Voor de lunch wordt gezorgd.
Het doel is om de percelen en landschapselementen in te tekenen en een start te maken met de  Gecombineerde Opgave. Neem hiervoor uw eigen laptop en inlog bij RVO mee.

Bedankt voor uw aanmelding voor de DHZ-cursus Gecombineerde Opgave. 
Het doel is om de percelen en landschapselementen in te tekenen en een start te maken met de Gecombineerde Opgave. Neem hiervoor uw eigen laptop en inlog bij RVO mee.

* verplichte velden

Stappenplan Gecombineerde opgave

Paul geeft alvast een beeld van de stappen die doorlopen moeten worden bij het invullen van de  Gecombineerde Opgave:

  • Begin met het bewerken van de percelen. Dus het eventueel aanpassen van de grenzen en de gewassen.

  • Geef alle percelen een duidelijke naam. Elke bufferstrook wordt een eigen perceel. En een bufferstrook loopt van dam tot dam. Dus sommige percelen worden straks opgedeeld in 4 losse percelen. Er zijn bedrijven die hierdoor 4 keer zo veel percelen krijgen als ze hadden. Dan is een duidelijke naam belangrijk om nog te weten over welk perceel het gaat.

  • Voeg vervolgens de sloten toe in Mijn percelen.

  • In het geval van eco-activiteiten en/of andere teelt in de bufferstrook, moet je ook de bufferstroken intekenen in Mijn percelen.

  • Als laatste moeten de  landschapselementen toegevoegd in Mijn percelen.

  • Toekennen eco-activiteiten gebeurt in de Gecombineerde Opgave en niet in Mijn percelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Uiteraard kan één van onze adviseurs Mest & Mineralen u hierbij helpen. Neem daarvoor contact op met de adviseur in uw regio.

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Nieuwe stap gezet voor de toepassing van RENURE, invoering per 2025 nog mogelijk

In een recente brief aan de Tweede Kamer heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit belangrijke updates gedeeld over de voortgang van het...

Lees verder

Meer nieuws