ISDE-regeling nu open

Publicatiedatum: 12 januari 2016

Op de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassketels en pelletkachels is vanaf januari subsidie te verkrijgen. De overheid heeft € 70 miljoen beschikbaar geteld  voor de subsidieregeling ‘Investeringssubsidie duurzame energie’ (ISDE). De overheid stimuleert hiermee het verwarmen van woningen en bedrijven met duurzame energie. Zo wordt energie bespaard en co2-uitstoot verminderd. 

Subsidiebedrag afhankelijk van energieleverend vermogen

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het systeem en het energieleverend vermogen. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een lijst opgesteld waarop investeringen vermeld staan die aan de technische eisen van de regeling voldoen. Hieronder indicatie van de subsidiebedragen per soort systeem in een overzicht.

Systeem Subsidiebedrag
Zonneboilers Afhankelijk van de jaaropbrengst met een minimum van € 500
Warmtepompen Afhankelijk van het systeem, met een minimum van € 500
Biomassketels tot 500 kW € 80 per kW vermogen, met een minimum van € 3.200
Pelletkachels € 50 per kW vermogen, met een minimum van € 500,-

 

Berekenen terugverdientijd 

Zeugenbedrijven en vleeskuikenhouders gebruiken warmte om hun dierverblijven te verwarmen. Vleeskalverhouders gebruiken veel warm water voor het aanmaken van melk. Afhankelijk van de warmtebehoefte van een bedrijf kan met de ISDE-subsidie de investering in bijvoorbeeld een biomassaketel binnen 5 jaar terugverdiend worden. Wilt u weten wat de terugverdientijd en het rendement in uw situatie is? Neem dan contact op met Jan Pijnenburg of Gerben de Vries.

No cure No Pay

Aanvragen kan vanaf 4 januari tot eind 2016. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De ISDE-subsidie is voor het eerst opengesteld. Wij verwachten daarom de animo hoog is bij zowel particulieren als bij zakelijke gebruikers. DLV Advies verzorgt uw subsidieaanvraag op basis van no cure no pay. U betaalt alleen als de subsidie wordt toegekend.  

Wilt u gebruik maken van deze regeling?  Meld u dan aan bij specialist subsidies Anne-Marie van Hattem via 0413 33 68 64 of a.vanhattem@dlvadvies.nl

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden