Machtigen mogelijk voor RVO registratie: paard

Publicatiedatum: 09 april 2021

Op 12 april start het verplicht aanmelden van paarden in het I&R systeem van de overheid. Het is mogelijk om een ander te machtigen voor het doen van meldingen en het aanvragen van een stallijst of bedrijfsregister.

Dit jaar moeten paardenhouders voor het eerst zowel een UBN aanvragen als registreren op welke locatie een paard verblijft. Het gaat om alle typen houders; hobby en professioneel. Een ingrijpende verandering die de nodige administratie vergt.

Registratie 

Iedereen heeft toegang tot het systeem, waardoor elke paardenhouder – ook van 1 pony – zelf de gegevens kan invullen en bijhouden. Binnen de registratieplicht zijn twee aspecten te onderscheiden;

  1. Registratie van de locatie (locatiehouder is verantwoordelijk)
  2. Registratie van de paarden (paardenhouder is verantwoordelijk)

Het is mogelijk inmiddels bekend gemaakt dat de registratie ook uit handen mag worden gegeven. Zo kunnen stalhouders deze gegevens invoerenvoeren voor bijvoorbeeld pensionklanten of gebruikers van hun locatie. Ook verschillende organisaties zoals de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) of DLV Advies, mogen deze taken overnemen wanneer ze gemachtigd zijn door de paarden- of locatiehouder.

Aan de slag

Op de website van de RVO staat een invuldocument voor het machtigen. De ingangsdatum gaat vervolgens minimaal 14 dagen later in. Let op! Het Identificatie & Registratiesysteem (I&R) geldt vanaf 21 april 2021.

Gaat u zelf aan de slag met de I&R registratie? Dat kan over enkele dagen op de website van de RVO.

Voor meer informatie over de regeling vindt u hier antwoord op prangende vragen. 

Mocht u het werk liever uitbesteden of er niet uitkomen? Dan kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs. Zij hebben jarenlange ervaring in I&R registratie voor landbouwdieren en zijn dus op de hoogte van de systemen en de verwachtingen die de RVO heeft.

* verplichte velden

 

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden