Natuurlijke mechanische koeling

Publicatiedatum: 15 december 2015

Harrie Versluis geeft vrijdag 19 februari 2016 een cursus over natuurlijke mechanische koeling.

Welke mechanische koeling moet ik kiezen? De keuze van koelmiddelen in de mechanische koeling verandert. Koelingen met R22 mogen sinds 2015 niet meer worden bijgevuld. Andere synthetische middelen worden op termijn ingeperkt. Natuurlijke koudemiddelen (zoals glycol, CO2 / propaan, ammoniak) lijken duur, maar zijn wel toekomstgericht.

In deze praktijkcursus gaat Harrie Versluis nader in op alle aspecten van natuurlijke koudemiddelen. Wat kosten ze nu echt? Is er energie mee te besparen? Is er een voordeel te halen met indroging? Zijn er nog alternatieven bij synthetische middelen?

Na deze cursus heeft u de theorie over het koelen en bewaren van pootaardappelen weer up-to-date. Daarnaast kent u de praktische voor- en nadelen van verschillende bewaarstrategieën. U gaat naar huis met een aantal praktische do’s en don’ts om ook op uw bedrijf beter te bewaren.

De cursus vindt plaats op vrijdag 19 februari 2016, 09.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen 375,00 euro

Meld u nu aan via Cursuscentrum Agribusiness.

Project 'Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat' succesvol afgerond

Het project ‘Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat’ is met succes afgerond. Het project heeft een jaar lang stalklimaat...

Lees verder

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden