NB Vergunningverlening stilgelegd: zijn er oplossingen op korte termijn?

Publicatiedatum: 03 mei 2023

De rechtbank heeft onlangs uitgesproken dat er teveel twijfel is over de uitstootnormen die vastgelegd zijn in de Regeling ammoniak en veehouderij. Door deze uitspraken zijn alle vergunningverleningen op grond van de Wet natuurbescherming stil komen te liggen. DLV Advies is bezig met een oplossing op korte termijn. Jan De Groot, medewerker ROM bij DLV Advies, legt het uitvoerig uit.

Jan: "De provincie verleent op dit moment vrijwel geen vergunningen waardoor veehouders hun plannen niet uit kunnen voeren. Hoe kunnen we er zorg voor dragen dat deze vergunningaanvragen toch verleend worden?" In onderstaande video draagt Jan een aantal mogelijkheden aan. 

Video: vergunningen emissiearme stallen

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Jan de Groot of een van onze andere adviseurs ROM.

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden