Open dag vleeskalverbedrijf Schouten

Publicatiedatum: 02 maart 2018

Op zaterdag 10 maart wordt er een open dag gehouden bij vleeskalverbedrijf Mts. Schouten. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn geïnteresseerden welkom aan het Leuvenumseveld 13 in Speuld. 

Nieuwbouw voor 994 vleeskalveren

Familie Schouten heeft eind 2017 twee nieuwe stallen voor in totaal 994 stuks vleesvee in gebruik genomen. Eén stal (voor 444 kalveren) is met een lagere milieu-belasting volgens MDV-normen gebouwd. Freddy Keurhorst verzorgde het maatlat-traject voor die stal voor de familie en zag erop toe dat de benodigde onderdelen voor de maatlat gerealiseerd werden. Ook hielp hij de familie bij het aanvragen van een ISDE-subsidie voor de biomassakachel.

MDV-looproute

Op het bedrijf is een looproute uitgestippeld om de bezoekers meer duidelijkheid te geven over de benodigde eisen om aan de MDV te voldoen. Veel voorwaarden lijken vanzelfsprekend, maar er zijn ook investeringen die wat minder gebruikelijk of verwacht zijn.

De route voert onder andere langs:

  • Technische ruimte met meetapparatuur binnenklimaat en technische luchtwasser
  • Inrichting van de groepshokken
  • Ventilatoren en meetwaaier
  • Biomassaketel (houtkachel)
  • Ventilatiesysteem met automatisch bedienbare deuren
  • Led-verlichting en bekabeling

Open dag

Zaterdag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur. 
Vleeskalverbedrijf Mts. Schouten, Leuvenumseveld 13 Speuld. 
 

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden