Sterkste Erf verkiezing 2024

Publicatiedatum: 17 mei 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien, varkens en akkerbouw. Een gedeelte van de varkensstal is ingericht als zichtstal. Ook dit jaar maakt de jury, waaronder Barry Akkerman, teammanager en projectleider Bouw bij DLV Advies, weer een rondje langs de velden op zoek naar het 'Sterkste Erf' van Nederland!

Deze verkiezing is een initiatief van Agrio en onderdeel van Sterke Erven, waarbij we boeren willen inspireren en informeren om hun bedrijf te ontwikkelen en versterken, zodat het later doorgegeven kan worden aan een volgende generatie. Dit roept om voorbeelden waar andere boeren zich aan kunnen spiegelen. Daarom komt Agrio met een jaarlijkse verkiezing die een aantal Sterke Erven in de schijnwerpers zet en er ook eentje tot winnaar van Het Sterkste Erf zal uitroepen.

Mee doen aan de Sterkste Erf verkiezing

Alle boeren, boerinnen en hun gezinnen kunnen meedoen aan Het Sterkste Erf, ongeacht de grootte van het bedrijf, de sector waarin zij actief zijn of de locatie van het erf. Het belangrijkste is dat zij het toekomstbestendig maken én houden van hun bedrijf op nummer één hebben staan.

Wat kun je winnen?

Het Sterkste Erf mag natuurlijk beloond worden. Het erf wat in 2023 verkozen is tot Het Sterkste Erf heeft een inspirerende, internationale agrarische reis voor twee personen gewonnen. Maar ook het publiek heeft een stem in deze verkiezing. De publieksprijs van 2023 was een mooie picknicktafel voor op het erf. Ook heeft DLV Advies twee keer een advies t.w.v. €500 beschikbaar gesteld voor de nummer twee en drie in deze verkiezing.

De jury en de beoordelingscriteria

De jury bestaat in 2024 uit Henkjan Ten Kate, winnaar van het Sterkste Erf 2023, Marije Klever, voorzitter van BoerenNatuur, Paulien Hogenkamp, agrarisch coach en eigenaar van Hogenkamp Agrarische Coaching en Rick Hoksbergen, branche expert melkveehouderij bij Countus en Barry Akkerman, teammanager Noord en projectleider Bouw in de akkerbouw bij DLV Advies. Download hieronder de beoordelingscriteria.

beoordelingscriteria

 

Aanhaken bij de Sterkste Erf Verkiezing 2024?

Wil je ook aanhaken bij de Sterkste Erf Verkiezing van 2024? Neem dan contact op met Mark via mark@agrio.nl. Meer informatie over de Sterkste Erf Verkiezing lees je op agrio.nl/sterke-erven

Dit artikel is in aangepaste versie overgenomen van agrio.nl

 

 

Project 'Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat' succesvol afgerond

Het project ‘Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat’ is met succes afgerond. Het project heeft een jaar lang stalklimaat...

Lees verder

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden