Subsidie voor kalverhouders

Publicatiedatum: 23 juni 2018

Vanaf 1 oktober kunnen kalverhouders subsidie aanvragen voor investeringen in welzijnsvriendelijke vloeren en maatregelen die de ammoniakemissie van kalverstallen reduceren. De tweede openstelling van de regeling is in september 2019. 

Welzijnsvriendelijke vloeren

Door deze regeling wordt het investeren in welzijnsvriendelijke vloeren toegankelijker. Er is subsidie voor de aanschaf en installatie van een welzijnsvriendelijke stalvloer. Wanneer de welzijnsvriendelijke stalvloer niet op de bestaande roostervloer kan worden bevestigd kan de subsidie ook benut worden  voor de aanschaf van nieuwe roostervloeren of voor de kosten voor het laten infrezen van de bestaande roostervloeren door een vleeskalverenhouder. 

Ammoniakreducerende maatregelen

Tevens wordt een deel van de kosten voor aanschaf en installatie van ammoniakreducerende maatregelen van de RAV-lijst vergoedt. De welzijnsvriendelijke vloeren en ammoniakmaatregelen zijn aparte onderdelen, waarvoor kalverhouders apart een aanvraag voor subsidie kunnen indienen. 

40% subsidie

Voor zowel de welzijnsvriendelijke vloeren als ammoniakmaatregelen is in totaal maximaal 7,5 miljoen euro beschikbaar. De kalverhouder ontvangt 40% van de aanschaf- en installatiekosten. Voor ammoniakreducerende systemen geldt een maximale bijdrage van €100.000. Als voorwaarde voor de subsidie voor welzijnsvriendelijke stalvloeren geldt dat de betaling, levering en installatie plaatsvinden binnen twee jaar na de datum van subsidieverlening. Voor ammoniakreducerende systemen is deze termijn drie jaar. 

Bouwen met Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)

Voor ondernemers die willen uitbreiden en van deze regeling gebruik willen maken kan het interessant zijn te bouwen volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij volgens Freddy Keurhorst, adviseur bij DLV  Advies: “Dit is weliswaar duurder dan traditioneel bouwen, maar het wordt steeds vaker verplicht, en door emissiearm te bouwen kunnen er vaak meer dieren gehouden worden.” DLV Advies bekijkt graag met u wat in uw situatie passend is. Wij ondersteunen bij het vergunningentraject, financieel plan en het maatlattraject, subsidieaanvragen en de daadwerkelijke bouw.

Vul via onderstaande uw gegevens in om het document over de investeringsregeling voor welzijnsvriendelijke stalvloeren voor vleeskalveren te ontvangen. U ontvangt dit document via e-mail.

stuur mij het document over de investeringsregeling

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden