Subsidie voor versnellen digitalisering

Publicatiedatum: 24 februari 2022

Een laagdrempelige subsidie van maximaal €3.000,- en 50% van de kosten voor (agrarisch) ondernemers in de provincie Drenthe. Het doel is om ondernemers meer gebruik te laten maken van digitalisering waarmee ze hun businessmodel versterken. Met de digitaliseringsvoucher kunnen er producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen, worden aangeschaft.

Het college van Gedeputeerde Staten stelt Provinciale Staten voor om € 600.000 voor de subsidieregeling Digitaliseringsvoucher Drenthe beschikbaar te stellen. Hiermee worden Drentse ondernemers actief ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen.

Meer omzet door digitalisering

Met de digitaliseringsregeling zet de provincie de ondersteuning van de Drentse ondernemers onverminderd voort. De ‘Digitaliseringsvoucher Drenthe’ is een aanvulling op de bestaande MKB Voucher Drenthe waarmee advies kan worden ingewonnen.
“Ook vanuit de landelijke Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE), waarmee er onafhankelijk gratis advies kan worden ingewonnen, zien wij vanuit de praktijk dat er kansen liggen voor het digitaliseren van de bedrijfsvoering. Het kan gaan om een online boekhoudsysteem, maar ook digitaliseringsmogelijkheden in de stal waarbij bijvoorbeeld het stalklimaat wordt gemonitord”, zegt Gerdien Aaftink, Projectleider bij DLV Advies en nauw betrokken bij de ondersteuning van verschillende soorten subsidies en regelingen. “Door het inzetten van deze laagdrempelige financiële tegemoetkoming kan het (online) bereik vergroot worden en de digitale veiligheid worden geoptimaliseerd. Hiermee versterk je het businessmodel wat resulteert in het behouden en vergoten van omzet of winst.”

De Voucher

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is een subsidie van maximaal €3.000  en 50% van de kosten. De aanvraag moet minimaal €1.500 zijn. Op deze wijze kunnen zo’n 225-250 ondernemingen ondersteund worden. Bij een positief besluit door Provinciale Staten op 13 april, kunnen ondernemers vanaf 10 mei 2022 de Digitaliseringsvoucher Drenthe aanvragen bij Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Deadline nadert: vraag nu uitstel aan voor aangescherpte eisen Beter Leven-keurmerk

Met de aangescherpte eisen van het Beter Leven-keurmerk (BLk), die per 1 januari 2025 ingaan, staan veel varkenshouders voor een uitdaging. Door de aanhoudende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden