Uitbesteden opfok vereist goed overleg

Publicatiedatum: 25 november 2015

De afgelopen jaren hebben melkveehouders veel jongvee aangehouden onder het motto: 'als er regelgeving komt dan staat het vee er alvast'. Maar zoveel jongvee op het bedrijf kost geld, het neem stalruimte in en vreet ruwvoer. 

Reden voor veehouders om - nu de regelgeving langzaam meer vorm krijgt - weer kritisch te kijken naar hun veestapel. Daarnaast speelt de fosfaatwetgeving een rol. Jongvee ouder dan een jaar heeft hogere mestnormen en staat in principe op plekken waar ook koeien kunnen staan. Factoren waardoor het uitbesteden van jongvee weer in de belangstelling staat. 
Bij de vraag of uitbesteden al dan niet interessant is, gaan veehouders als een van de eerste dingen op zoek naar de kosten. En daar is volgens Ton Derks, adviseur rundvee bij DLV Advies, geen eenduidig antwoord op te geven: "Bij uitbestedingen wordt gewerkt met een dagvergoeding. Die is per geval verschillend en varieert sterk tussen de €1,60 tot €2,10 per dier per dag. Deze hangt ook sterkt af van wat in de vergoeding is opgenomen. Per situatie berekenen is het beste." 

Lees hier het complete artikel 'Uitbesteden opfok vereist goed overleg' geplaatst in de Boerderij. 

Bedrijf integraal verduurzamen? IDL-lening kan uitkomst bieden

Agrarisch ondernemers die plannen hebben om hun bedrijf integraal om te schakelen naar een duurzamere bedrijfsvoering, kunnen in aanmerking komen voor...

Lees verder

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden