Veiligheid = preventie

Publicatiedatum: 30 september 2016

Brand op het erf, een ramp om zelf mee te maken. Een risico dat je eigenlijk niet wilt lopen. Het aantal stalbranden blijkt nauwelijks af nemen, ondanks verscherping van regelgeving. Adviseurs van DLV Advies kijken daar niet van op: het verscherpen van regels maakt bestaande stallen nog niet direct veiliger. We zijn er wél van overtuigd dat met eenvoudige maatregels al grote stappen gezet kunnen worden om stallen brandveiliger te maken.

Het risico halveren kan zonder veel kosten te maken. Een controleur laten komen is mogelijk, maar als ondernemer kan je de risico’s ook zelf verkleinen.

Brandpreventie en mestgassen

Anne van Rossum, specialist brandpreventie bij DLV Advies, geeft trainingen aan agrarische ondernemers en Veiligheidsregio’s over brandpreventie en mestgassen. Agrarische ondernemers onderschatten vaak de grote risico’s van mestgassen. Bewustwording van de risico’s en kennis van oplossingen kan de kans op brand en onveilige situaties met mestgassen aanzienlijk reduceren. In de training wordt behandeld waarin het gevaar zit en hoe hier mee omgegaan kan worden. Deze kennis kan worden toegepast in de bedrijfsvoering, toetsing en hulpverlening. Tijdens een ronde over een bedrijf krijgt de theorie handen en voeten, waarna risico’s beter herkend worden.

Op 24 november staat een training Brandveiligheid en Mestgassen gepland bij het Cursuscentrum Agribusiness te Dronten. Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via de website van het cursuscentrum.

Heeft u specifieke vragen over de veiligheid op uw erf, dan kunt u contact opnemen met Anne van Rossum, a.vanrossum@dlvadvies.nl / tel 06 53 37 50 97.

Slim ontdooien

Op de verdamperlamellen in een koelcel ontstaat na verloop van tijd een laagje ijs. Dat komt doordat gekoelde lucht minder vocht kan bevatten, waardoor...

Lees verder

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden