Velddag snijmais 21 september

Publicatiedatum: 13 september 2016

Op 21 september organiseert DLV Advies een velddag snijmaïs. Deze dag gaan we op drie locaties in Noord-Nederland velden bekijken waar proeven worden gedaan met verschillende teeltwijzen, vanggewassen en bemestingssoorten in maïs. 

Het programma

09.45 uur: Inloop met koffie bij Café Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen.
10.00 uur: Presentaties over de mestmarkt in Noord-Nederland en de mogelijkheden voor mestverwerking en voor mestkorrels als rijenmeststof voor snijmaïs.
11.00 uur: Het veld in om te kijken naar de resultaten van proeven met het gebruik van een mestkorrel met organisch fosfaat bij rijenbemesting in snijmaïs bij Vernieuwingsbedrijf Op de Es, Vriezerhoek te Ubbena.
12.30 uur: Lunch bij Proefboerderij Kooijenburg, Marwijksoord 4 te Marwijksoord.
13.00 uur: Het veld in. Op deze locatie worden proeven gedaan in snijmaïs met onder andere verschillende teeltwijzen (o.a. delta zaaien en rij afstand), vanggewassen (o.a. onderzaai), restproducten en bewerkte mest. De resultaten van deze proeven worden getoond en toegelicht. 
14.45 uur: Bekijken van het maïsperceel van Familie Rottink, Het Haantje, Noord-Sleen. Zij telen maïs op gescheurd grasland zonder mestgift.
15.30 uur: Afsluiting.

Aanmelding

Deelname aan de dag is gratis. Ook de lunch is inbegrepen. Het vervoer tussen de verschillende locaties is op eigen gelegenheid.

In verband met de organisatie en de catering op deze dag ontvangen wij graag vooraf uw aanmelding. U kunt zich aanmelden bij Saskia Veldman via 06 23 25 93 88 of s.veldman@dlvadvies.nl.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Mestverwerking Friesland en provincie Groningen vanuit het project Precisiebemesting, fosfaat uit dierlijke mest, in samenwerking met de projecten ‘Grondig boeren met maïs’ en ‘Grondig boeren voor water’.

Uitnodiging praktijkmiddag regeneratieve landbouw 2024

Wij nodigen u van harte uit voor de praktijkmiddag regeneratieve landbouw op vrijdag 9 augustus a.s. op het teelt- en verwerkingsbedrijf Stam-Schaap...

Lees verder

Groen licht voor verhogen subsidie behoud grasland

Op 15 juli opent de subsidie behoud grasland voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie. De eerste kamer heeft ingestemd met een verhoging van...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden