Vrijwillige melkproductiebeperking nu aanvragen

Publicatiedatum: 13 september 2016

Vanaf nu tot en met 21 september 12.00 uur kunnen melkveehouders zich via de site van rvo.nl aanmelden voor een ‘tegemoetkoming vermindering melkproductie’ van € 0,14 per kg minder geleverde melk. De vergoeding wordt betaald over maximaal 50% van de hoeveelheid melk die in het laatste kwartaal van 2015 is geleverd. De productie moet minimaal met 1.500 kg worden verminderd. Dit is een maatregel uit het Europese plan voor melkvermindering. 

Voorwaarden melkverminderingsplan

Bedrijven kunnen zich aanmelden als zij in het laatste kwartaal van 2016 minimaal 1.500 kg melk minder leveren dan in het laatste kwartaal van 2015. Om mee te kunnen doen moeten zij in juli 2016 melk moet geleverd hebben aan een ‘erkende’ koper, oftewel een melkfabriek. De vergoeding wordt betaald over maximaal 50% van de productie van het laatste kwartaal van 2015. Bij overschrijding van het budget wordt per aanvrager het aantal kg melk gekort. Bij een groot verschil tussen de toewijzing en de daadwerkelijke vermindering volgt een korting op de vergoeding. Vanwege deze korting is het van belang een realistische aanvraag te doen. 

Melkproductie verlagen in vier perioden

Afhankelijk van het aantal aanvragen in deze eerste periode worden er nog maximaal drie perioden van drie maanden opengesteld. De perioden starten in november, december en januari. 

Toewijzing

Vanaf 21 september wordt op basis van alle (Europese) aanvragen beoordeeld of alle aangevraagde hoeveelheden gehonoreerd kunnen worden. Indien meer is aangevraagd dan het beschikbare budget dan wordt een lager toewijzingspercentage vastgesteld. Dit toewijzingspercentage zal rond 1 oktober bekend gemaakt worden. 

Meer weten?

Meer weten? Kijk op de site van RVO of neem contact op met een van onze specialisten

Project 'Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat' succesvol afgerond

Het project ‘Verduurzamen varkenshouderij door samen leren over stalklimaat’ is met succes afgerond. Het project heeft een jaar lang stalklimaat...

Lees verder

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden