'Adviseur DLV Advies is mijn Zwitserse zakmes'

Publicatiedatum: 26 januari 2022

Varkenshouder Frank Schepers uit Ysselsteyn is ondernemer pur sang. Altijd bezig met de volgende stap in zijn bedrijfsontwikkeling. Daarbij is Theo Mulders van DLV Advies al sinds jaar en dag zijn vaste partner. Schepers: “Het is heel simpel: als ik wat heb, bel ik Theo. Hij is net een Zwitsers zakmes; hij komt altijd met een oplossing.”

Theo Mulders trekt al heel wat jaartjes samen op met de Ysselsteynse varkenshouder. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid naar drie locaties. Thuis heeft Schepers 490 zeugenplaatsen. Op een tweede locatie in Ysselsteyn liggen de speenbiggen en vleesvarkens. Daarnaast is er in Deurne nog een stal met vleesvarkens. Voor het regelen van vergunningen en subsidies is Theo altijd zijn vaste aanspreekpunt, geeft hij aan.

Het Peelvarken en Slagerij Edelbrons

Daarbij gaan de uitbreidingsplannen van de Limburgse varkenshouder verder dan alleen aantallen dieren. De ondernemer heeft uit acht verschillende rassen een eigen vleesvarken gefokt dat zich onderscheidt op smaak: Het Peelvarken. Voor de afzet van het vlees werkt hij samen met de ambachtelijke slager Joos Truijen uit Oostrum. Samen vormen zij Slagerij Edelbrons, een lokaal ketenconcept gericht op de horeca. Daarvoor heeft Schepers op zijn thuislocatie een eigen uitsnijderij ingericht, waar het vlees van de geslachte varkens wordt verwerkt tot kant-en-klare producten. Inmiddels zijn ook rund, kip, hert, wild zwijn en geit aan het Edelbrons-assortiment toegevoegd, meldt Schepers niet zonder trots.

De veelzijdigheid van DLV Advies

“Mijn hoofd ontploft altijd van de ideeën”, vertelt de enthousiaste varkenshouder. “Als ik iets heb bedacht, bel ik Theo. Hij is mijn eerste aanspreekpunt. Als hij zelf de benodigde specialistische kennis niet heeft, brengt hij mij in contact met de juiste mensen bij DLV Advies die mij verder kunnen helpen. Theo komt altijd met een oplossing; hij is net een Zwitsers zakmes. Heel fijn om zo met hem samen te werken.” Zijn adviseur kan dat beamen. Theo Mulders komt al ruim tien jaar bij Schepers over de vloer. “Hij is een klant die heel veel ideeën heeft, veel wil onderzoeken. Daarin wil ik zijn vertrouwenspersoon zijn. Hij belt mij als eerste en indien nodig schakel ik weer collega’s in.”

Bruisend van de ideeën

En Schepers is nog lang niet uitontwikkeld. Hij bruist van de ideeën. “Ik heb nog wel vijf stappen in mijn hoofd die ik nog wil zetten”, zegt hij. Onder andere met het Edelbronsconcept is hij nog niet klaar. “Ik wil gaan kijken wat we kunnen doen om een totaal andere smaak te creëren. Dan hebben we echt iets unieks!” Zijn DLV-adviseur is nu aan het onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor de verdere ontwikkeling van het concept. “De komende jaren blijf ik Theo nog wel nodig hebben”, lacht de varkenshouder.

Meer weten?

Denkt u bijvoorbeeld na over verbreding van uw onderneming, over uitbreiding, over de toekomststrategie, over vervanging van uw materialen of over energieneutraal worden en kunt u daar wel wat onafhankelijk, eerlijk en no-nonsens advies bij gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met Theo Mulders of 1 van onze andere adviseurs. Graag helpen we u om het antwoord op al uw vragen beantwoord te krijgen.

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar