Open Dag innovatief project bij Melkveebedrijf de Jong op 13 april a.s.

Publicatiedatum: 28 februari 2024

Bij melkveebedrijf de Jong in Vlist is recent de bouw van een innovatieve ligboxenstal afgerond. Centraal staat de aanleg van een ondergrondse kelder voor de opslag van gier, afvalwater en erfafspoelwater ten behoeve van het waterbeheer van de boerderij. Daarnaast is er een duurzame mestopslag gerealiseerd met een onderheide mestplaat.

Ter gelegenheid van de afronding van het project, bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op het erf van familie de Jong. De open dag vindt plaats op 13 april a.s. van 10.00 tot 15.00 uur. Alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan de realisatie van de ligboxenstal, zullen hierbij aanwezig zijn.  

Een nieuwe kijk op duurzame landbouw

Dit project omvat een reeks innovatieve werkzaamheden die zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van melkveebedrijf de Jong aanzienlijk hebben verbeterd:

 • Stal: 
  In de stal wordt stro in de ligboxen toegepast met als doel het produceren van vaste mest.

 • Ondergrondse kelder:
  Een belangrijk onderdeel van het project was de aanleg van een ondergrondse kelder voor de opslag van gier, afvalwater en erfafspoelwater. Deze kelder is van belang ten behoeve van het waterbeheer en -behoud op de boerderij.

 • Opslag voor vaste mest:
  De constructie van een onderheide mestplaat biedt een duurzame oplossing voor mestopslag.

 • Onderheide erfverharding:
  De onderheide erfverharding is strategisch geplaatst tussen de stal en de mestplaat en naast de mestplaats.

Kom langs tijdens de open dag op 13 april 2024

Wij nodigen alle geïnteresseerden en omwonenden van harte uit om deze dag met ons mee te maken. Het is een kans om direct in contact te komen met de mensen én bedrijven achter dit project. De open dag vindt plaats bij melkveebedrijf de Jong op zaterdag 13 april 2024, van 10:00 tot 15:00 uur op West-Vlisterdijk 32 in Vlist. Er zullen verschillende stands zijn van betrokkenen bij het project, klaar om hun ervaringen en inzichten met u te delen.

Standhouders

 

 

Open dag Akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd 13 juli a.s.

Bij akkerbouwbedrijf VOF Schoonderwoerd is recent de bouw van een opslagloods afgerond. Centraal staat het drogen en bewaren van pootaardappelen, het sorteren...

Lees verder

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

Meer nieuws