Bespaar op je energiecontract

Publicatiedatum: 07 juni 2021

Huidige energiecontracten op agrarische bedrijven blijken vaak meer geld te kosten dan nodig is. Met inzicht in het aanbod en de mogelijkheden krijg je scherp welk geld er voor het oprapen ligt. Bekijk daarnaast welk contracttype bij jou als ondernemer en je bedrijf past, dit bespaart uiteindelijk tijd, moeite en geld.

“Zelf overzicht krijgen in de verschillende aanbieders is lastig, ook is het beoordelen van het contracttype een heel karwei. Op Internet bieden allerlei vergelijkingssites opties aan voor stroom of gas. Het schort daar aan betrouwbaarheid en objectiviteit. Wij delen, afhankelijk van de energiebehoefte van een bedrijf, bedrijven in verschillende categorieën en onderhandelen zelf met diverse energiebedrijven voor een zo scherp mogelijke prijs”, aldus Kees van Ham, adviseur Energie bij DLV Advies. Hij voegt eraan toe: “Wat wij dus doen is heel specifiek toegespitst op de bedrijven bij wie we aan tafel zitten.”

Slim inkopen

“Het is bij veel ondernemers wel bekend dat door het slim inkopen van energie nog geld te verdienen is. Nog niet iedereen bekijkt betere opties en handelt daar dan ook daadwerkelijk naar. Daardoor laten ondernemers nog teveel kansen liggen”, geeft Wouter Amersfoort, adviseur Energie bij DLV Advies, aan. “Zo is het goed om te kijken of de tarieven voor gas en elektra vastgezet kunnen worden of dat het beter is deze flexibel in te kopen via de dagmarkt. Welke keuze er gemaakt wordt, verschilt per bedrijfssituatie.”

Bonus

Wie met de adviseur zijn of haar bedrijfsgegevens doorneemt, krijgt meer dan alleen inzicht in de beste aanbieders of contracten. Door de bedrijven te toetsen aan een gemiddelde norm voor verbruik van zowel brandstof als elektra kan bepaald worden of op een bedrijf efficiënt omgegaan wordt met energie. Zo krijg je als bonus direct inzicht in mogelijkheden om de energiebehoefte te verminderen en ook dat scheelt geld.

Zelf kosten besparen

Bent u ook van plan om minder geld uit te geven aan gas of elektra? Neem dan contact op via dit formulier.

Vrijblijvend komen we bij u om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf.

Bekijk hier wat u kunt verwachten

 

 

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar