Groeiversneller voor klein- en grootverbruikaansluitingen

Publicatiedatum: 15 april 2021

Met de subsidie ‘De Groeiversneller’ kunnen bestaande en nieuwe klanten in Gelderland die al SDE-subsidie toegekend hebben gekregen maximaal € 5.000 ontvangen. Nieuw in deze regeling is dat klanten met een kleinverbruikaansluiting en daarmee zonnepanelen willen aanschaffen, zonder gebruik te maken van de SDE-regeling, maximaal € 2.500 aan kunnen vragen.

De Groeiversneller is een adviesvoucher en is in het leven geroepen voor alle Gelderse mkb-bedrijven die onder andere met vernieuwing een bijdrage leveren aan een van de maatschappelijke en duurzame uitdagingen. De Groeiversneller wordt gefinancierd door de provincie Gelderland.

Advies over zon op dak

Met ondersteuning van De Groeiversneller kan er advies worden aangevraagd om naar een bedrijfsdak vol zonnepanelen te komen. “De Groeiversneller richt zich op het gehele adviestraject van het ingediende plan voorafgaande aan de eventuele realisatie. Door middel van deze adviesvoucher kunnen er verschillende offertes worden aangevraagd bij leveranciers en installateurs van zonnepanelen. Ook financieel en technisch advies, zoals dakbelasting en eventuele verzwaring van het net, behoren tot de mogelijkheden”, geeft Erik de Jonge, adviseur Energie bij DLV Advies, aan. “Voorwaarde is wel dat alleen de dakeigenaar of de huurder (met toestemming van de eigenaar) van een pand deze voucher kunnen aanvragen. Daarnaast moet het betreffende dak gelegen zijn in de provincie Gelderland”, aldus Erik.

Mogelijkheden voor groot- en kleinverbruikers

Ondernemers met een grootverbruikaansluiting dienen over een SDE-subsidieregeling te beschikken voor dakgebonden zonnepanelen. Wanneer u deze nog niet heeft, maar wel van plan bent om hernieuwbare energie te produceren, kan DLV Advies u helpen bij uw aanvraag. Erik: ”Vanaf 2021 is het ook voor kleinverbruikers met een aansluiting tot 3 x 80 A mogelijk om een voucher voor advies aan te vragen. Een SDE-regeling is dan niet van toepassing.”

Heeft u interesse in De Groeiversneller, neem contact op met één van onze adviseurs. Zij hebben jarenlange ervaring met de aanvraag van subsidieregelingen en zijn op de hoogte van de systemen en de verwachtingen die de (provinciaalse) overheid heeft.

* verplichte velden

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Zonnepanelenbezitters let op: SDE correctiebedragen 2023 vastgesteld

Veel ondernemers met zonnepanelen die deelnemen aan de SDE subsidieregeling kunnen alsnog SDE subsidie ontvangen over het afgelopen jaar. RVO heeft onlangs...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar