€ 20.000 met de SLIM subsidie

Publicatiedatum: 24 februari 2023

De SLIM subsidie gaat weer open. Van 1 tot 31 maart kunnen mkb-bedrijven deze regeling aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up-to-date te houden. Landbouwbedrijven kunnen maximaal € 20.000 subsidie aanvragen. Anders dan de voorgaande tijdvakken is het nu mogelijk om een voorschot van 50% te ontvangen over het subsidiebedrag. Dit voorschot wordt bij verlening verstrekt.

In het midden- en kleinbedrijf (mkb) is het minder gewoon dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werk. Door bijvoorbeeld seizoensarbeid in de landbouw, is het vaak lastig een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen. Met de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM subsidie) wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken.

Subsidieregeling speciaal voor het MKB

De volgende 3 groepen mogen de SLIM subsidie aanvragen:

  • mkb-ondernemingen;

  • samenwerkingsverbanden in het mkb;

  • grootbedrijven uit onder andere de landbouw. 

Doelen van de SLIM subsidie

De subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat er in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de ontwikkeling van de medewerkers. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de volgende 4 activiteiten:

  • Doorlichting onderneming. Bijvoorbeeld om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten. En een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken. Hiermee gaat je bedrijf direct aan de slag.

  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt een ondernemer zijn medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van het bedrijf.

  • De regeling biedt ook ruimte voor initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het oprichten van een bedrijfsschool. Of ontwikkeling van een systeem van ontwikkelgesprekken met werknemers. Of het opschalen en uitbreiden van succesvolle projecten.

  • Derde leerweg. Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring. Maar ook voor werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

SLIM subsidie aanvragen

DLV Advies heeft veel ervaring met gesubsidieerde trajecten, zoals de SLIM subsidie. Onze inhoudelijke kennis combineren wij met onze kennis in de agrarische sector. Wilt u meer weten over deze subsidie of wilt u de aanvraag door ons laten verzorgen? Vul onderstaand formulier in of neem contact op met onze adviseurs.

* verplichte velden

Van junior adviseur tot Directeur: Herrold Lammertinks impact op DLV Advies

Herrold Lammertink (53) is vanaf 2005 directeur en mede-eigenaar van DLV Advies geweest. Afgelopen donderdag nam hij afscheid en blikten we terug...

Lees verder

Deadline nadert: vraag nu uitstel aan voor aangescherpte eisen Beter Leven-keurmerk

Met de aangescherpte eisen van het Beter Leven-keurmerk (BLk), die per 1 januari 2025 ingaan, staan veel varkenshouders voor een uitdaging. Door de aanhoudende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar