Programma Studiedag ‘opfok over de grens’

Publicatiedatum: 12 januari 2017

Jongvee op laten fokken in het buitenland is een manier om te voldoen aan de GVE-regeling binnen het fosfaatreductieplan. DLV Advies organiseert een studiedag ‘opfok over de grens’ op 23 januari aanstaande. 

Via GVE-regeling voldoen aan fosfaatreductieplan

Met het fosfaatreductieplan komen met name groeiers in de knel. Melk minderen is niet gewenst. En dieren verkopen is geen gunstig alternatief omdat de dieren na 2017 nodig zijn voor uitbreiding en vervanging. Een manier om toch te voldoen aan het fosfaatreductieplan is door het jongvee over de grens, bijvoorbeeld in België, op te (laten) fokken. Uiteraard is dit geen eenvoudige weg. De contacten zijn nog beperkt en er komt extra administratie bij kijken. 

23 Januari studiedag 'Opfok over de grens'

Om met elkaar de kansen en mogelijkheden van opfok in het buitenland te verkennen en van elkaars ervaringen te leren organiseert DLV Advies een studiedag op 23 januari van 13.00 uur tot en met 16.15 uur. De studiedag vindt plaats in West-Brabant. Vic Boeren, manager rundvee bij DLV Advies, leidt deze dag en zal ingaan op de wetgeving en de mogelijkheden van opfok in het buitenland. Tevens zijn ervaringsdeskundigen aanwezig die ingaan op de praktische kant van jongvee-opfok in het buitenland. DLV Advies trekt hierin samen op met DLV in België, die ook bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Programma 

13.00 uur    Ontvangst met kopje koffie
13.15 uur    Wetgeving bij opfok over de grens
                        Gevolgen wetgeving fosfaatreductie
                        Wetgeving in Nederland en België
14.00 uur    De kansen en belemmeringen van jongvee opfok in het buitenland met o.a.
                        De eisen aan een quarantainestal 
                        Stappenplan
15.00 uur    Matchen van bedrijven in Nederland en België 
16.15 uur    Vervolg en afsluiting 

Gezamenlijk vervolg

De studiedag is bedoeld als een verkenning voor een ieder die geïnteresseerd is in de optie om het jongvee in het buitenland op te (laten) fokken. Bij voldoende interesse zal een nieuwe datum afgesproken worden om gezamenlijk concreet hier verder mee aan de slag te gaan. 

Aanmelden

De studiedag is exclusief voor melkveehouders. Deelname kost 75 euro per persoon exclusief btw. U kunt zich aanmelden via deze link. Meld u snel aan, want vol is vol.

'In vijf jaar tijd wordt alles anders'

"Deze maand heb ik een aantal leuke bijeenkomsten gehad rondom het wijzigen van mijn rol in het bedrijf. Bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd...

Lees verder

Strengere eisen Beter Leven keurmerk 2025: ga er constructief mee aan de slag

Per 1 januari 2025 worden de eisen voor het Beter Leven keurmerk in de varkenshouderij aanzienlijk aangescherpt. Voor deelnemers is het belangrijk om nu...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar